ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΖΗΜΙΕΣ

0

 

 


 

 

«Ψίχουλα» στην Καλαμάτα από τα 5,5 εκατ.

ευρώ της κυβέρνησης για τις καταστροφές!

ΧΑΣΤΟΥΚΙ  ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ

 

ΣΟΚ και έντονο προβληματισμό προκαλεί η απόφαση την οποία φέρεται να έχει λάβει η κυβέρνηση αναφορικά με τη διάθεση του ποσού των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών, στους δήμους που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία της 7ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Φ» από αυτά τα χρήματα, τα οποία οι ίδιοι οι αρμόδιοι υπουργοί χαρακτήριζαν όχι ικανοποιητικά για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών, θα διατεθούν μόλις 200.000 ευρώ στον δήμο που έχει πληγεί περισσότερο και για τον οποίο γίνεται σχεδόν αποκλειστικά, λόγος, στον δήμο Καλαμάτας.

Η κυβέρνηση, αν προσχωρήσει στην απόφαση αυτή, επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο, όλους όσοι ισχυρίζονται πως οι επισκέψεις, οι συσκέψεις και το «θεαθήναι», απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και αν μη τι άλλο, δεν συνεπάγονται λύσεις ουσίας. Οι υπουργοί, έσπευσαν από την πρώτη ημέρα στην πληγωμένη Μεσσηνία, μάλιστα κάποιοι σήκωσαν… ελικόπτερο για να έρθουν γρηγορότερα και δήλωσαν τη βαθιά τους θλίψη για τα θύματα και τις ζημιές που υπέστη η πόλη και κατά το γνωστό «ναι σε όλα» δεσμευτήκαν για άμεσες λύσεις, γρήγορη αποκατάσταση, αποζημιώσεις και προσφυγή αν χρειαστεί σε ευρωπαϊκούς πόρους ή χρήματα μέσω ΕΣΠΑ!

Η «Φ» επικοινώνησε με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξη αλλά και τη στενοχώρια του για την εξέλιξη αυτή, καθώς οι 200.000 ευρώ αντιστοιχούν στο ένα μόλις εικοστό έβδομο περίπου του συνολικού ποσού. «Ο δήμος Καλαμάτας μέχρι στιγμής, έχει διαθέσει σε ιδιώτες 150.000 ευρώ, μόνο για τη μίσθωση μηχανημάτων ιδιωτών, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση των ζημιών που έχρηζαν άμεσης αποκατάστασης», δήλωσε ο δήμαρχος και συνέχισε: «έχουμε 10 γεφύρια που έχουν τεράστια προβλήματα, μόνο το «Μπελογιαννέϊκο» έχει προϋπολογισμό 400.000 ευρώ για να γίνει αποκατάσταση και διεύρυνσή του και η κυβέρνηση φέρεται να κατανέμει στο δήμο, το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ για όλες τις ζημιές συνολικά»!

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ…

ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ

ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Κι εκεί λοιπόν που πολύς λόγος γινόταν για τη στάση της κυβέρνησης την άμεση ανταπόκριση, τις δεσμεύσεις και την εξασφάλιση χρημάτων, ο δήμος της Καλαμάτας θα προσπαθήσει μόνος του να γιατρέψει τις πληγές του, προχωρώντας σε τροποποίηση του προϋπολογισμού. «Τα έσοδα από το κράτος, είναι μειωμένα 70%, θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια, ώστε να αποκαταστήσουμε τις δημοτικές υποδομές, να καθαρίσουμε χτήματα και να βοηθήσουμε τον κόσμο. Μέχρι τώρα ο δήμος έχει διαθέσει περί τις 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών», δήλωσε στη «Φ» ο δήμαρχος, ο οποίος επεσήμανε πως από την τροποποίηση του προϋπολογισμού θα εξασφαλιστούν χρήματα για την αποκατάσταση των προβλημάτων, αλλά και τα έργα που έχουν προγραμματιστεί θα υλοποιηθούν κανονικά. «Σύντομα θα συναντηθώ και με τον περιφερειάρχη για να υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση για τα γεφύρια του επαρχιακού δικτύου, τα οποία είναι ευθύνη της περιφέρειας», ανέφερε ο κ. Νίκας, ο οποίος απάντησε αρνητικά στα ερωτήματά μας, αν χρειαστεί να ληφθεί δάνειο στην κατεύθυνση αυτή ή αύξηση των δημοτικών τελών. «Δανεισμός από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή από τράπεζα ,δεν συμφέρει είναι πολύ ακριβός, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα μπορούσε, ασφαλώς και συμφέρει, όμως η Ε.Τ.Επ. ελέγχει τα έργα και αυτού του είδους δεν προκρίνονται. Δεν λέω τίποτε άλλο, θα τα καταφέρουμε, μακάρι να μην είναι σωστή η πληροφορία, όμως θα τα καταφέρουμε», υπογράμμισε ο δήμαρχος, που, πάντως, απέκλεισε και το ενδεχόμενο αύξησης των τελών. «Οι πολίτες πληρώνουν 2 κατηγορίες τελών, ανταποδοτικά για καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό και της αξίας του νερού, δεν μπορούμε να βάλουμε τέλη σε όσους πλημμύρισαν και ούτε το σκεφτόμαστε καν», επεσήμανε σε όλους τους τόνους ο Παν. Νίκας.

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

 

 

107 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply