ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μουσική βραδιά σήμερα με το μουσικό σύνολο «Ιδιότροπον»

0

 

 


 

 

ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΖΑΓΚΑ ΜΥΛΟΣ» ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ μουσικές συνθέσεις με παραδοσιακά όργανα Ανατολής θα παρουσιάσει σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ζάγκα Μύλος» στην Κορώνη, το μουσικό σύνολο “Ιδιότροπον” .

Το σύνολο αποτελούν οι μουσικοί: Γιοχάννα Κοσιώνη (ταμπούρ, πιάνο, φωνή), Γιώτα Βεργοπούλου (νέυ), Ελευθερία Δαουλτζή (κανονάκι), Μάνια Ασημακοπούλου (ούτι) και Ειρήνη Κουλουριώτη (κρουστά).

 

Ιδιότροπον” είναι το όνομα ενός μουσικού σχήματος που το αποτελούν 5 γυναίκες μουσικοί και ξεκίνησε τη διαδρομή του το 2007 στην Πάτρα. Το σχήμα επιχειρεί να “χρωματίσει” με τους ήχους και τους δρόμους της ανατολικής (τροπικής) μουσικής ένα πιο σύγχρονο και έντεχνο μουσικά και στιχουργικά ρεπερτόριο, αφού τα όργανα που χρησιμοποιεί (κανονάκι, ταμπούρ, νέυ, ούτι, παραδοσιακά κρουστά) προέρχονται από τους μουσικούς πολιτισμούς της Ανατολής. Βασικό υλικό και πηγή έμπνευσης γι’ αυτό το εγχείρημα αποτελούν η μουσική και οι στίχοι ενός μέλους του σχήματος, της Γιοχάννας Κοσιώνη, που ακροβατούν ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση και εναλλάσσουν εικόνες του χθες και του σήμερα. Το σχήμα επίσης πειραματίζεται με διασκευές παραδοσιακών κομματιών από διάφορες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου (Ελλάδα, Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Αφγανιστάν, Ιράν, Βουλγαρία κ.ά.), κλασικών συνθετών ανατολικής μουσικής, αλλά και σύγχρονων.

Το “Ιδιότροπον” έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους της Πάτρας (θέατρο Λιθογραφείον, χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης “Οροπαίδιο”, πολυχώρος Κίνηση-Πρόταση κ.ά), της Αθήνας (Αλάβαστρον), καθώς και στην Κύπρο (Καφενέυ κ.ά). Έχει ακόμα φιλοξενηθεί στη Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών στα πλαίσια του Podium Νέων Καλλιτεχνών και έχει πλαισιώσει μουσικά εκθέσεις και εκδηλώσεις στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά Πατρών, το Λαογραφικό Μουσείο Πατρών κ.ά.

Το “Ιδιότροπον” έχει επίσης ξεκινήσει την ηχογράφηση των δικών του συνθέσεων με στόχο να κυκλοφορήσει σύντομα η πρώτη του δισκογραφική δουλειά.

Leave a Reply