ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ξεπουλάνε» την Εγνατία Οδό για μόλις 100 εκατ. ευρώ!

0

 

 


 

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

 «Ξεπουλάνε» την Εγνατία Οδό για μόλις 100 εκατ. ευρώ!

 ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ έγκλημα περιγράφουν οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό την παραχώρηση του ολοκληρωμένου και υπερσύγχρονου αυτοκινητόδρομου σε ιδιώτες που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές ωστόσο σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» το τίμημα έχει καθοριστεί στα 100 εκατομμύρια και η παραχώρηση θα γίνει για 40 χρόνια.

Ο διαγωνισμός σύμφωνα με το Ταμείο, περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα και αναμένεται να προκηρυχθεί στη στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται, πως τα έργα στον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος ενώνει την Αλεξανδρούπολη με την Ηγουμενίτσα, κόστισαν 6,5 δισ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης εξασφαλίστηκε από εθνικούς και κοινωνικούς πόρους, καθώς και από δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που δόθηκε με χαμηλό επιτόκιο και μακροχρόνια περίοδο εξόφλησης.

Παράλληλα, το 2006, με κυβερνητική υπόδειξη, η δημόσια εταιρεία «Εγνατία Οδός», υποχρεώθηκε να πάρει δάνειο ύψους 1,2 δισ. ευρώ από εμπορική τράπεζα για να αποπληρώσει τα υπολειπόμενα έργα που δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν κοινοτικές χρηματοδοτήσεις καθώς προχωρούσαν με υπερβάσεις προϋπολογισμών και χρονοδιαγραμμάτων.

Σήμερα τα έσοδα από τους επτά σταθμούς διοδίων ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Οι τιμές είναι 50% χαμηλότερες σε σχέση με αυτές που ισχύουν στους υπόλοιπους υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ… ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ» ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ!

Με λιτή του ανακοίνωση το ΤΑΙΠΕΔ προέβη σε διάψευση του δημοσιεύματος της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο η Εγνατία Οδός πωλείται έναντι 100 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, οι ισχυρισμοί στο δημοσίευμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς η συζήτηση για το μοντέλο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού δεν έχει καν ξεκινήσει.

Πηγή: thecaller.gr

Leave a Reply