ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ

0

 

 


 

Με μηνύσεις απειλούν οι γείτονες των κατοίκων που… ελέω

της τότε δημοτικής αρχής σκέπασαν τους χειμάρρους!

ΓΙΑΤΙ «ΠΝΙΓΗΚΑΝ» ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ

 

 

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ είναι οι ευθύνες που αναλογούν σε φορείς αλλά και πολίτες για μέρος των ζημιών που έχουν υποστεί αρκετές περιοχές από την κακοκαιρία, παρά το γεγονός ότι στο επίκεντρο βρίσκεται σε αποκλειστικότητα η Καλαμάτα.
Πολύς λόγος έχει γίνει για την Λαγκάδα με τη «ΦΩΝΗ» να αποκαλύπτει αίτηση – φωτιά, που υπογράφουν 16 κάτοικοι της περιοχής, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Σ’ αυτήν αναφέρεται χαρακτηριστικά: «…δύο γείτονες παρόχθιοι του χειμάρρου Λαγκάδα (είναι σκεπασμένη προ ετών και τώρα λέγεται οδός Νικηφόρου Βρεττάκου) ο ένας έναντι του άλλου, έφραξαν με μόνιμες κατασκευές την επιφάνεια της σκεπασμένης Λαγγάδας, με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα ισόγεια αρκετών δεκάδων κατοικιών.
Παρακαλώ, όπως εντός εύλογου χρονικού διαστήματος (όχι πέραν του μηνός, διότι έρχεται χειμώνας) ενεργήσετε τα δέοντα ώστε να αρθεί η φραγή της Λαγγάδας. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υποβάλλω μήνυση στον Εισαγγελέα Καλαμάτας (κατά παντός υπευθύνου – δήμου και καταπατήσαντων γειτόνων). Στην παρούσα αίτησή μου αναμένω απάντηση, όπως από το Νόμο έχετε υποχρέωση».

ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Την αίτηση προς τον δήμο Καλαμάτας και την περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας υπογράφουν οι κάτοικοι: Δημήτρης Κατσιλιέρης, Νίκος Κορωνιός, Δημήτρης Ζήρας, Αιμίλιος Πιπέρης, Eugena Celo, Νίκος Δημηλάτης. Γιάννης Ηλιόπουλος, Χρίστος Σοφρωνάς, Γιάννης Δαμηλάτης, Βάσω Κολοβάκη, Γιάννης Ζευγίτης, Βασίλης Τενέντες, Ιουλία Μουρκάκου, Βασίλης Κασκούτης, Χρήστος Μηλίτσης και Χρήστος Φωτόπουλος.

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Και μια και ο λόγος για ευθύνες, η «Φ» παραθέτει μέρος της απόφασης, της 041 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, που ελήφθη στις 10 Φεβρουαρίου του 2005. Το Σώμα τότε, μετά από εισηγητικό σημείωμα του τμηματάρχη του Γραφείου Σχεδίου Πόλης Νίκου Πατσαρίνου και του διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Βασίλη Τζαμουράνη, επί δημαρχοντίας Γιώργου Κουτσούλη, ενέκρινε με ομόφωνη απόφαση «την προσκύρωση δημοτικού χώρου συνολικής επιφάνειας 22,55 μ2 στην ιδιοκτησία των Ιωάννη και Παναγιώτη Σαρρή (11,275 μ2 εις έκαστον), με κωδικό 1808019 που βρίσκεται στο Ο.Τ. 803 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Καλαμάτας, αντί του συνολικού ποσού των 1.323,46 ευρώ, 661,73 ευρώ δηλαδή ο καθένας».

Αρκετά, λοιπόν, με την πολιτική υποκρισία πολλών σ’ αυτή την πόλη και με την προσπάθεια ανθρωποφαγίας που έχει εξαπολυθεί από πολλές πλευρές. Όπως γράψαμε από την πρώτη μέρα της φονικής θεομηνίας οι ευθύνες είναι διαχρονικές και βαρύνουν το κράτος υπό την ευρεία έννοιά του, (κυβέρνηση, περιφέρεια, αυτοδιοίκηση) με πολίτες να μην είναι άμοιροι ευθυνών για όσα τραγικά συμβαίνουν στην περιοχή της Λαγκάδας.

Η αίτηση των κατοίκων προς την Π.Ε. Μεσσηνίας και το Δήμο Καλαμάτας που καταγγέλλουν το… νόμιμο φράξιμο της Λαγκάδας

 Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, με την οποία παραχωρείται ο χώρος έναντι ευτελούς τιμήματος!

1,235 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply