ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παιδικές χαρές χρυσάφι ρημάζουν από την εγκατάλειψη του Δήμου Τριφυλίας

0

 

 


ΧΡΥΣΑΦΙ ατόφιο κοστίζουν οι παιδικές χαρές στην Τριφυλία που έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον σε πολίτες αλλά κυρίως στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Ομηρικές ήταν οι συνεδριάσεις σε δύο Δημοτικά Συμβούλια το 2014 μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν όχι για την κατασκευή των παιδικών χαρών που χρειάζονται, αλλά για το κόστος τους.

Θυμόμαστε ότι το κόστος για μια παιδική χαρά περιορισμένων δυνατοτήτων στην παραλία Κυπαρισσίας, η αναβάθμιση μιας παιδικής χαράς στα Φιλιατρά και της Παιδικής χαράς κοντά στην είσοδο των Γαργαλιάνων κόστισαν περίπου 150.000 ευρώ! Την ώρα που ιδιώτες στην παραλία Κυπαρισσίας στα καταστήματά τους έφτιαξαν παιδικές χαρές που δεν ξεπερνούσαν μετά βίας τις 10.000 ευρώ. Τα κονδύλια μπορεί να μην επιβάρυναν τον Δήμο από πρόγραμμα υπουργείου Περιβάλλοντος. Ήδη στο Δήμο Τριφυλίας σύντομα ολοκληρώνεται ο επαναληπτικός ηλεκτρονικός μειοδοτικός διαγωνισμός για την «Προμήθεια οργάνων αναβάθμισης Παιδικών χαρών». Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 93.427,80 ευρώ με ΦΠΑ αξιοποιώντας την πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗ∆ΗΣ) και θα διαρκέσει ως τις η 03/10/2016 καθώς ο φάκελος των προσφορών που ανοίχτηκαν τον Αύγουστο δεν ήταν ολοκληρωμένοι.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ενδιαφέρον ωστόσο αποτελεί το γεγονός ότι αν υπολογιστεί ότι η κατασκευή των παιδικών χαρών με την προμήθεια οργάνων κόστισαν αρχικά 150.000 και άλλες 95.000 ευρώ μετά από ένα χρόνο το κόστος λειτουργίας εκτοξεύεται στις 245.000 ευρώ! Την ίδια ώρα στο κέντρο της Κυπαρισσίας παρατημένη είναι η παιδική χαρά στο πάρκο του ΟΣΕ που αποτελεί κίνδυνο για παιδιά αλλά κυρίως γονείς. Μετά από προσπάθειες των Συλλόγου Γυναικών το καλοκαίρι του 2013, ο χώρος αναβαθμίστηκε αλλά δεν συντηρήθηκε από κανένα φορέα. Τώρα έχει γεμίσει ακαθαρσίες και η εγκατάλειψη  είναι εμφανής, για να μην αναφέρουμε τι άλλο έχει βρεθεί στο χώρο, χώρια ότι κατάντησε ένα απέραντο αφοδευτήριο…!

Η δικαιολογία τώρα που κυκλοφορεί είναι ότι ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει σε περιουσία του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα ο χώρος να απαξιώνεται στο κέντρο της πόλης. Παιδική χαρά δεν υπάρχει ούτε στην Ανω Πόλη αλλά ούτε σε άλλο κοντινό σημείο. Τελικά η χαρά θα μείνει χωρίς χαμόγελο στα χείλη των παιδιών…!

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

Leave a Reply