ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

0

 

 


 

 

Θετικά υπέρ τη λύσης που προτείνει η Περιφέρεια

με τη ΣΔΙΤ γνωμοδότησαν δύο υπουργεία

ΑΜΕΣΑ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 

 

 

ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» στην αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Πελοποννήσου μέσω ΣΔΙΤ «άναψε» η κυβέρνηση με δυο γνωμοδοτήσεις των ειδικών γραμματέων των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, οι οποίοι τάσσονται υπέρ του ΙΒ σεναρίου της μελέτης, που αφορά σε λύση της κεντρικής διαχείρισης με τοπικές κομποστοποιήσεις.

Στο δια ταύτα της γνωμοδότησης αναφέρεται: «Με βάση όλα τα προαναφερόμενα και λαμβάνοντας υπόψη το εκρηκτικό πρόβλημα αναφορικά με τη διαχείριση των ΑΣΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου εκτός των άλλων εξακολουθούν να λειτουργούν δεκάδες ΧΑΔΑ, η λύση που θα δοθεί θα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν άμεσα αποτελέσματα και να καλύπτει το σύνολο της Περιφέρειας. Κατά τη γνώμη μου τις προϋποθέσεις αυτές πληροί το σενάριο IB.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει η λειτουργία των κεντρικών μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων να μην αντίκειται στην επίτευξη των στόχων χωριστής συλλογής – ανακύκλωσης σε επίπεδο δήμου, προκειμένου να επιτυγχάνεται ο σκοπός του Εθνικού και του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων».

Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη και ύστερα από την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων ενεργειών, αναμένεται στο άμεσο χρονικό διάστημα, η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) από το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και να προχωρήσει η συγκεκριμένη πρόταση, η οποία από  την περιφέρεια προβάλλεται ως η μοναδική για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που καταγράφονται σε όλους τους νομούς με το σοβαρότατο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών. Θετικά βλέπουν τις δύο γνωμοδοτήσεις και οι εκπρόσωποι της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή  την υποψήφια ανάδοχο του διαγωνισμού για την ανάθεση μέσω ΣΔΙΤ της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

 

Leave a Reply