ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βουδούρης – Μουζάλας: Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά…!

0

 

 


 

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΠΑΝΤΑ εύστοχος, ευρηματικός και αποκαλυπτικός ο Γεράσιμος «τσίμπησε» από το πλουσιοπάροχο πολιτικό μενού της επικαιρότητας.  Στην «Κόντρα» του διάβασα το σχόλιο για την… κόντρα Βουδούρη –Μουζάλα, που οδήγησε στην παραίτηση του συμπατριώτη μας,  που πήγε ως ειδικός για το μεταναστευτικό και έφυγε άπρακτος από το Συριζαϊκό… πολιτικό καρουζέλ!

ΠΑΡ’ ΟΤΙ έτσι όπως τα είπε στην «επίσημη» συνέντευξη πολιτικά ερμηνεύω τη στάση του ως… φεύγω αλλά μένω!!!  Και περιμένω νέα θέση στο ή παρά το αριστεροδεξιό γκουβέρνο! Γράφει, λοιπόν, ο Γεράσιμος…

***

ΠΑΛΙΟΙ λογαριασμοί: Αυτοί οι δυο έχουν ανοιχτούς μηκυάδικους λογαριασμούς από παλιά. Μουζάλας και Βουδούρης ήταν ιδρυτικά μέλη των «Γιατρών του Κόσμου» στην Ελλάδα, αλλά κάποια στιγμή ο Βουδούρης την έκανε για το ανταγωνιστικό μαγαζί των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Ο ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ξεκίνησε πρώτος να κάνει πολιτική καριέρα. Εκλεκτός του ΓΑΠ, που τον «φύτεψε» στο ΠΑΣΟΚ, μετά βουλευτής του Κουβέλη, πέρασε από τη ΔΝΜΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στις τελευταίες εκλογές έμεινε εκτός κυβερνητικού νυμφώνος.

ΤΟΤΕ που ανέτειλε το άστρο του Μουζάλα, που από υπηρεσιακός υπουργός στην κυβέρνηση Θάνου, έγινε κανονικός υπουργός στη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Ο ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ έριξε αναγκαστικά τα μούτρα του και δέχτηκε μια θέση γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΣ του Μουζάλα, δηλαδή, αλλά χωρίς καμιά αρμοδιότητα, αφού από τον Απρίλη που διορίστηκε μέχρι τώρα ο Μουζάλας δεν υπογράφει τη σχετική απόφαση! Κι όχι μόνον αυτό, αλλά του έστειλε και έγγραφο με το οποίο του ζητά να τον ενημερώνει για κάθε θέμα, ώστε να δίνει την έγκρισή του, μέχρι να εκδοθεί ΦΕΚ με τις αρμοδιότητες Βουδούρη.

ΕΤΣΙ, ο Βουδούρης έβαλε μπροστά τα μεγάλα μέσα και άρχισε να διαρρέει ότι «αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό»!

ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ αυτό, αλλά φρόντισε να δημοσιοποιηθεί και επιστολή του προς Μουζάλα, στην οποία του γράφει ότι η διαχείριση του προσφυγικού πάει κατά διαόλου επειδή ο ίδιος δεν έχει αρμοδιότητες.

«ΑΓΑΠΗΤΕ Γιάννη σήμερα καθίσταται πλέον επικίνδυνο να συνεχίσουμε χωρίς την άμεση εφαρμογή των οργανωτικών μέτρων που προβλέπει ο νόμος. Οι συνθήκες είναι δραματικές όχι μόνο για τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τη χώρα μας συνολικά»…

ΕΚΕΙΝΟ που μάλλον δεν υπολόγισε ήταν ότι η παραίτησή του θα γινόταν δεκτή από τον Τσίπρα. Πού θα πάει τώρα, στον Κούλη;

***

ΣΧΟΛΙΟ φίλου γνωστού για την «εξειδίκευση» σε… αριστερές πολιτικές παρτιτούρες, με πικρόχολη κατάληξη, που δεν πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί!  Να πορευτεί δηλαδή ο «αριστερός» Οδυσσέας τόσο δεξιά ώστε να… συναντήσει τον Κούλη!  Αν και στην πολιτική «ποτέ μη λες ποτέ»… 

ΠΑΝΤΩΣ διαβάζοντας τα παραπάνω δεν πίστευα ότι μπορεί να έχουν βάση.  Ωστόσο ψάχνοντας λίγο το ζήτημα με την παραίτηση του Μεσσηνιακής καταγωγής, που ήταν και η αφετηρία πολιτικής καριέρας, Οδυσσέα Βουδούρη, κάτι δεν μου κόλλαγε… 

ΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ πήγε υπό τον αντίπαλό «μηκυά» Μουζάλα, χωρίς πολιτικές εγγυήσεις;  Μάλλον την «πάτησε» ποντάροντας υπέρμετρα στην υποστήριξη Τσίπρα, ο οποίος απλά τον άδειασε… ξεχρεώνοντας χωρίς πολλά-πολλά την υποχρέωση απέναντι στο «γιατρό χωρίς σύνορα», αλλά και «πολιτικό χωρίς όρια», από την εποχή των περιφερειακών εκλογών!  Οπότε και άρχισαν οι… συριζαϊκές περιπέτειες του πολιτικά «πολυμήχανου» Οδυσσέα! 

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ διαπιστώσεις εξυπακούεται ότι δεν ακυρώνουν τη βαρύτητα των καταγγελιών του για σκιές στη διαχείριση του προσφυγικού, οι οποίες πρέπει το δίχως άλλο να ερευνηθούν! Και όχι μόνο πολιτικά…

Θ.Τ.

 

Leave a Reply