ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με λαμπρότητα η Πύλος τίμησε την πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα

0

 

 


 

 

ΤΗΝ πολιούχο της Παναγιά Μυρτιδιώτισσα, τίμησε με την καθιερωμένη επισημότητα η πόλη της Πύλου. Το πρωί του Σαββάτου, τελέστηκε στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, συλλειτουργούντων του  Επισκόπου Μοζαμβίκης. Χρυσοστόμου και του επιχωρίου Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, ενώ σήμερα το Σάββατο μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη περιφορά της Εικόνας, με τη συνοδεία της δημοτικής φιλαρμονικής ορχήστρας Πύλου- Νέστορος, της μπάντας του Λιμενικού Σώματος και των σχολείων της περιοχής, στους δρόμους της πόλης.

 Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος  Δημήτρης Καφαντάρης, ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο υγεία, ευτυχία και δύναμη. «Παρά τις δυσκολίες που περνάει ο ελληνικός λαός, η ελπίδα του για ένα καλύτερο αύριο δε θα σβήσει, και αυτό γιατί η πίστη μας στο Θεό παραμένει ακλόνητη. Είναι χρέος μας λοιπόν να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοσή μας, τη θρησκεία μας και τον πολιτισμό μας», δήλωσε ο κ. Καφαντάρης.

Στον εορτασμό, παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ως εκπρόσωπος του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο αρχιπλοίαρχος Δημοσθένης Παπαλεωνάρδος, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλιφέρη, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, ο πρώην υπουργός  Γιάννης Λαμπρόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρόεδρος των Στρατιωτικών Δικαστικών της Χώρας Νικόλαος Μακρής, ο επίτιμος Α. Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Πελοπίδας Αγγελόπουλος, ο Στρατηγός Ε.Α.  Βασίλης Πανταζόπουλος, πολιτευτές, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

 

 

 

 

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply