ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

0

 

 


 

Την λύση της Περιφέρειας προωθούν τώρα τα αρμόδια

υπουργεία ανάβοντας το «πράσινο φως» για τη ΣΔΙΤ

ΘΕΤΙΚΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 

 

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» άναψε και η κυβέρνηση αναφορικά με τον διαγωνισμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς με δυο γνωμοδοτήσεις επικυρώνει ουσιαστικά, τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ ο οποίος προτείνεται ως καταλληλότερη διαδικασία για την διαχείριση των απορριμμάτων, με κυρίαρχο το σενάριο της κεντρικής διαχείρισης «1β».

Μετά τις τρεις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και τις δυο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι δυο θετικές γνωμοδοτήσεις, αυτή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βαγγέλη Καπετάνιου και της γενικής γραμματέως του υπουργείου Περιβάλλοντος, Χριστίνας Μπαριτάκη, έρχονται «λύσουν» τα χέρια της περιφέρειας στην κατεύθυνση της υλοποίησης του μεγάλου αυτού έργου, το οποίο θα αναμένεται να ανακουφίσει την περιοχή από το τεράστιο βάρος, αλλά και τα πρόστιμα που ανέρχονται σε υψηλότατα ποσά. Αξίζει να υπενθυμισθεί πως μόνο για τους ενεργούς ΧΑΔΑ το πρόστιμο ανέρχεται σε 30.000 ευρώ την ημέρα.

Στην γνωμοδότησή του ο κ. Καπετάνιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Λαμβάνοντας υπόψιν το εκρηκτικό πρόβλημα αναφορικά με τα αστικά απόβλητα στην περιοχή της Πελοποννήσου, όπου εκτός των άλλων λειτουργούν και δεκάδες ΧΑΔΑ, η λύση που πρέπει να δοθεί, θα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν άμεσα αποτελέσματα και να καλύπτει το σύνολο της περιφέρειας. Κατά τη γνώμη μου, τις προϋποθέσεις αυτές τις πληροί το σενάριο 1β» αναφέρει στην γνωμοδότησή του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Βαγγέλης Καπετάνιος.

Την ικανοποίησή της δηλώνει στη «ΦΩΝΗ»  και η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, η οποία κάνει λόγο για επιβεβαίωση της περιφέρειας σε σχέση με την προτεινόμενη λύση. «Μεταξύ άλλων, αποδεικνύεται η σοβαρότητα, η εγκυρότητα, η νομιμότητα και η αποτελεσματικότητα της περιφερειακής αρχής. Για εμάς η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, δεν είναι απλώς ένα έργα «σημαία» που αλλάζει σελίδα στην Πελοπόννησο για την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και για την προστασία επιτέλους του περιβάλλοντος. Αποτελεί ορόσημο της πολιτικής νοοτροπίας, αλλάζει όσα ξέραμε. Εμείς δεν φοβηθήκαμε το πολιτικό κόστος, μπήκαμε και εκεί μπροστά», δήλωσε η κα Νικολάκου, η οποία εξέφρασε την πεποίθηση πως θα τρέξουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για τη γρηγορότερη ολοκλήρωση του έργου.

Leave a Reply