ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΝΑΒΟΛΗ-ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΧΘΕΣ ΤΟΥ Δ΄ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

0

 

 


ΑΝΑΒΟΛΗ-ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΧΘΕΣ ΤΟΥ Δ΄ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Μετέωρος τώρα ο δρόμος

Πάτρα-Πύργος λόγω Καλογρίτσα!

  • ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ «3 ΣΤΑ 3» ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ «ΣΥΡΙΖΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥ»
  • SOS ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ Πε.Συ.

 

 

ΚΙ ΕΝΩ η «υπόθεση Καλογρίτσα» με αφορμή τα όσα τραγελαφικά έγιναν με το διαγωνισμό των 4 τηλεοπτικimagehandlerών αδειών… βγάζει μάτι, η δημοσιογραφική και όχι μόνο έρευνα, συνδυάζεται τώρα και με τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, αφού ο «Συριζο-εργολάβος» έχει πάρει 3 στις 3 εργολαβίες που έχουν δημοπρατηθεί με έκπτωση πάνω από 50%, κάτι που έγκυροι κύκλοι από τον τεχνικό κόσμο θεωρούν αδιανόητο! Τα έργα δεν βγαίνουν και ο δρόμος πάει στις καλένδες, σημείωνε χθες στη «Φ» έγκυρη τεχνική πηγή.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Εν τω μεταξύ χθες υπήρξε μια αναβολή-μυστήριο, κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, αφού σήμερα επρόκειτο να δημοπρατηθεί η 4η εργολαβία του δρόμου Πάτρα-Πύργος και συγκεκριμένα το τμήμα Κυλλήνη-Βάρδα μήκους 9 χλμ. και κόστους 70 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών θα ανακοινωθεί σε δεύτερο χρόνο η ημέρα διεξαγωγής της!

Με αυτή την εργολαβία θα είχε δημοπρατηθεί ο μισός αυτοκινητόδρομος και θα απέμεναν οι υπόλοιπες 4 εργολαβίες. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υποδομών, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η προκήρυξη της 5ης εργολαβίας, μέσα στον Οκτώβριο η προκήρυξη της 6ης εργολαβίας ενώ στο τέλος του έτους αναμένεται η προκήρυξη της 7ης και 8ης εργολαβίας.

Το ενδιαφέρον, σύμφωνα με το ypodomes.com, εστιάζεται σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι ο ανάδοχος που θα προκύψει καθώς στις πρώτες τρεις επικράτησε η ΚΞ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών του ομίλου Καλογρίτσα με έκπτωση που κυμάνθηκε πάνω από 50%.

 

Το δεύτερο είναι η χάραξη στην Κάτω Αχαγιά όπου οι φορείς της περιοχής έχουν ζητήσει εναλλακτική “νότια” χάραξη. Μάλιστα στις 13 Σεπτεμβρίου, κατατέθηκε και επίκαιρη ερώτηση από τον βουλευτή Αχαϊας της ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη σχετικά με το θέμα της χάραξης.

 

Στο κείμενο της ερώτησης ο βουλευτής αναφέρεται στη δέσμευση του Υπουργείου να εξεταστεί το αίτημα με παράλληλη παράδοσης προμελέτης για το τμήμα αυτό μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

 

Στην ερώτηση του ο κ. Κατσανιώτης ζητά να μάθει αν έχει ξεκινήσει η προμελέτη για τη νότια χάραξη και αν κατατεθεί μέχρι τέλος Σεπτέμβρη όπως επίσης και το χρονοδιάγραμμα με την αλλαγή της χάραξης.

 

Ωστόσο πηγές, που επικαλείται ο δημοσιογράφος Νίκος Καραγιάννης, οι οποίες βρίσκονται κοντά στο έργο, αναφέρουν ότι είναι αρκετά δύσκολο να αλλάξει η χάραξη καθώς κάτι τέτοιο θα επέφερε καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτών των τμημάτων κατά 4-5 χρόνια, καθώς θα έπρεπε να γίνουν από την αρχή απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές ανασκαφές (αν προκύψουν) και βέβαια νέες μελέτες.

«SOS» ΑΠΟ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ  ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ

jmwzefkszu4bb4c6bf7eecfΜετά τη χθεσινή ατυχή εξέλιξη της αναβολής του διαγωνισμού για το Δ’ τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου (Βάρδα – Κυλλήνη), ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας φέρνει εκτάκτως το θέμα προς συζήτηση, εκτός ημερησίας διάταξης στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη δήλωσή του ο κ. Κατσιφάρας αναφέρει: «Απαιτούμε καθαρές κουβέντες για το έργο. Είναι ενταγμένο σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο; Έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως μεγάλο έργο;

Γιατί αναβλήθηκε σήμερα ο διαγωνισμός; Ποια είναι τα οριστικά χρονοδιαγράμματα για το σύνολο του έργου;».

Και καταλήγει ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας:

«Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της Ηλείας δεν αντέχουν άλλη αβεβαιότητα.  Πρέπει επιτέλους να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις. Καθαρές κουβέντες τώρα».

 

Leave a Reply