ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυξήσεις-φωτιά στα τέλη κυκλοφορίας του 2017

0

 

 


 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ  ΤΑ «ΣΠΑΣΜΕΝΑ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΦΕΤΟΣ

 

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΔΗΓΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ οχημάτων στρέφεται η κυβέρνηση για την εξασφάλιση εσόδων καθώς και γι’ αυτήν την χρονιά που πλησιάζει, το αρμόδιο υπουργείο προσανατολίζεται σε νέες αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας.

Η ειδική επιτροπή για τον καθορισμό των τελών φέρεται να επεξεργάζεται ήδη τις προτάσεις για τις φετινές αλλαγές και να μελετά τη μείωση των τελών στα οχήματα μεγάλου κυβισμού και ηλικίας που έχουν τεθεί σε ακινησία, ώστε να πάρουν πάλι πινακίδες οι ιδιοκτήτες και να εισπραχθούν χρήματα και από τα ακινητοποιημένα. Αυτά, αναμένεται να μειωθούν έως και 10% ενώ οι υπόλοιπες οι υπόλοιπες αλλαγές δεν φέρνουν χαμόγελα.

Στο στόχαστρο, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά στάνταρς, όπως αυτά της Γερμανίας, θα βρεθούν τα πετρελαιοκίνητα, στα οποία η αύξηση θα είναι 10% για περιβαλλοντικούς κυρίως λόγους.

Αύξηση των τελών κυκλοφορίας θα επιβληθεί και στα οχήματα μικρομεσαίου κυβισμού που πρωτοκυκλοφόρησαν από το 2007 έως και το 2010 λόγω του υπολογισμού τους με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους και όχι τον κυβισμό, με αυτά που είναι 6 έως 10 ετών και έως 1.800 κυβικά, να πληρώνουν το… μάρμαρο. Ένα δεύτερο σενάριο, για οχήματα που πρωτοκυκλοφόρησαν από το 2003 και μετά, θέλει τα τέλη να υπολογίζονται με βάση τους ρύπους. Εδώ, οι αυξήσεις, θα επιβαρύνουν οχήματα μικρομεσαίου κυβισμού ηλικίας 6 έως 13 ετών.
Όσοι κυκλοφόρησαν τα αυτοκίνητά τους πριν το 2007, θα πληρώνουν τέλη με βάση τον κυβισμό, ενώ ο ιδιοκτήτης ΙΧ με ημερομηνία κυκλοφορίας μεταγενέστερη του 2007 θα πληρώνει με βάση τις εκπομπές αερίων ρύπων. Το χέρι στην τσέπη αναμένεται να βάλουν όσοι αγόρασαν ΙΧ από τον Ιανουάριο του 2007 και μέχρι τον Νοέμβριο του 2010.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ  ΠΟΥ… ΚΑΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ

Ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος 1.400 κυβικών που κυκλοφόρησε το 2007, πέρυσι πλήρωσε τέλη, 255 ευρώ και φέτος το ποσό αυτό θα φτάσει στα 300 ευρώ. Αντίστοιχα, για ένα όχημα 1.800 κυβικών  του 2007 τα τέλη, από 380 ευρώ που ήταν πέρυσι θα εκτιναχθούν στα 500 ευρώ. Οι αυξήσεις φέτος αναμένονται μεγάλες, με όλο και περισσότερους ιδιοκτήτες να σκέφτονται το ενδεχόμενο να καταθέσουν πινακίδες, κάτι που στον καιρό της κρίσης, κάνουν κυρίως όσοι έχουν δύο οχήματα. Αν πράγματι επικυρωθούν οι αυξήσεις, μαζί με τους υπόλοιπους φόρους οι πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών αναμένεται να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερα προβλήματα, από κάθε προηγούμενη χρονιά.

 Γ.Α.

Leave a Reply