ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με αφορμή τα γεγονότα του Ωραιοκάστρου

0

 

 


 

αλλα λογια

 

%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82Του Θανάση  Παντέ

ΑΠΟ το Βαγγέλη Χερουβείμ το σκίτσο που βλέπετε, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα του Ωραιοκάστρου. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εύκολο να βάλεις μυαλό σε κανένα γονιό, όταν το κεφάλι του θέλει σπάσιμο!!

ΑΛΛΑ τι γίνεται στην περίπτωση που το σπασμένο κεφάλι είναι… κλούβιο;

ΠΑΕΙ στράφι το σπάσιμο και αναρωτιέσαι γιατί το έσπασες!!! 

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ του Ωραιοκάστρου δείχνουν μια  νοοτροπία που βρίσκεται σε εξέλιξη και που εκ των πραγμάτων δοκιμάζεται στις δυσχέρειες τις συγκυρίας.  

ΒΟΛΕΥΕΙ να θεωρούμε ότι πρόκειται για μεμονωμένα κρούσματα, αλλά είναι σίγουρο πως αυτό το «βόλεμα» μπορεί να έχει αντοχή στο χρόνο και στις δοκιμασίες που έρχονται σχετικά με το προσφυγικό. 

ΟΙ ΔΕ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ στη συνοχή της κοινωνίας ασφαλώς δεν είναι αμελητέες, αλλά όταν αρχίσουν να φαίνονται, θα είναι και οδυνηρές γι’ αυτήν. 

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ πάντως να ανοίξουν εύκολα τα μυαλά του οποιουδήποτε αν δε θέλει να τα ανοίξει κι αν δεν μπορεί να υπερνικήσει τους φόβους και τις ανασφάλειες που τον ακολουθούν και μια ζωή. 

ΑΥΤΟΥΣ τους φόβους και τις ανασφάλειες εκμεταλλεύονται οι εκάστοτε επαΐοντες και κάνουν παιχνίδι για ιδιοτελείς σκοπούς και φυσικά σε βάρος των πολιτών. 

ΚΙ ΕΝΩ σκεφτόμουν αυτά (και άλλα πολλά βεβαίως) ποδηλατώντας προς την παραλία, είδα δύο παιδιά, αγόρι και κορίτσι, σε εφηβική ηλικία, να ποδηλατούν παράλληλα και πιασμένα από το χέρι. 

ΜΟΝΟΜΙΑΣ κάθε αρνητική σκέψη έφυγε από μπροστά μου και το θέαμα των δύο ερωτευμένων παιδιών με γέμισε αισιοδοξία πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια για φως στη ζωή μας.

 ΛΙΓΟ αργότερα είδα στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας»  το εξαιρετικό σκίτσο του Αργύρη Μαυρέα και η διάθεσή μου απογειώθηκε. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και να ’μαστε καλά και αισιόδοξοι.

 

 

Leave a Reply