ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΝΔ, ΕΛΣΤΑΤ, Μνημόνια και Παπακωνσταντίνου

0

 

 


επισημανσεις

 

%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82Του  Θανάση  Παντέ

«Η ΠΛΕΥΡΑ Καραμανλή δεν παραδέχεται την «ευρωπαϊκή ανάγνωση» της κρίσης και συμμαχεί με την κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία περιορίζει την απόδοση ευθυνών στις κυβερνήσεις μετά το 2009.

ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ δικαίωσης του κ. Καραμανλή υλοποιούν μεθοδικά στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης (και επικεφαλής της ΕΥΠ επί Καραμανλή…) Δ. Παπαγγελόπουλος.

ΟΛΟΙ μαζί συντηρούν τον μύθο ότι η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε από τον κ. Καραμανλή, αλλά από μια διεθνή συνωμοσία κατά του κ. Καραμανλή – απέναντι στην οποία μάχεται τώρα και η κυβέρνηση Τσίπρα. Το «παραμύθι» χτίζεται επάνω στις εξής παράλογες συντεταγμένες.

ΕΝΩ ουδείς αμφισβητεί το ύψος των δαπανών και του δανεισμού έως το 2009 σε ευρώ, όλοι δαιμονοποιούν τη μεθοδολογία διαμόρφωσης του κεντρικού λογαριασμού ελλείμματος στο τέλος του 2010.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ότι η καταγραφή των δαπανών με βάση τους κανόνες της Eurostat (που ισχύουν και εφαρμόζονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα!) ισοδυναμεί με την προδοσία κάποιου εθνικού μυστικού.

ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ στην ενσωμάτωση στο χρέος 5,4 δισ. από off-market swaps σε κάθε έτος για την τετραετία 2006-2009 και αυθαιρέτως πολλαπλασιάζουν το ποσό επί τέσσερα για να ισχυριστούν ότι «φόρτωσαν το χρέος με 20 δισ.» ενώ η δαπάνη είναι μία και μοναδική και δεν επαναλήφθηκε τέσσερις φορές.

ΛΕΝΕ ότι «η Γερμανία δεν εντάσσει στο έλλειμμα τους σιδηροδρόμους ενώ η Ελλάδα ενέταξε τον ΟΣΕ», αλλά αποκρύπτουν ότι η Ελλάδα το έπραξε γιατί τα έσοδα του ΟΣΕ βρίσκονταν επί τρία χρόνια κάτω από το 50% των δαπανών του με αποτέλεσμα να υπαχθεί (μαζί με άλλες 16 ΔΕΚΟ) στον σχετικό πανευρωπαϊκό κανόνα της Eurostat για τη συμπερίληψη δαπανών ΔΕΚΟ στο έλλειμμα.

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ότι όλες αυτές οι αλλαγές καταγραφής έγιναν τρεις μήνες μετά (και όχι πριν) την ένταξη της χώρας στο Μνημόνιο. Αποσιωπούν ότι Μνημόνιο σημαίνει ευρωπαϊκό πρόγραμμα αναχρηματοδότησης ελληνικών κρατικών δανείων που δεν εξυπηρετούσαν πλέον οι αγορές και χωρίς το οποίο δεν θα υπήρχε καν χώρα.

ΚΑΙ ισχυρίζονται ότι η οριστική λογιστική απεικόνιση του ελλείμματος (στο τέλος του 2010) εγκλώβισε την Ελλάδα σε ένα δεύτερο Μνημόνιο (το 2012) που κόστισε 210 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΛΕΝΕ δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι εμφανή και γνωστά στην Ευρώπη και στις αγορές χρέη από swap και ΔΕΚΟ που δεν καταγράφονταν στο επίσημο ελληνικό έλλειμμα και χρέος, μόλις ενσωματώθηκαν στους επίσημους λογαριασμούς «πυροδότησαν» επιπλέον κόστος 210 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους Ελληνες!

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για τρέλα ή για παρανόηση, αλλά για ακόμη μία απάτη, όπως η αλήστου μνήμης «απογραφή» του 2004. Οι νεοκαραμανλικοί και η κυβέρνηση συντηρούν μια συζήτηση επιπέδου «σανού» για τους ανενημέρωτους και για τον όχλο και προσβάλλουν τη στοιχειώδη νοημοσύνη των πολιτών προκειμένου να υπάρχουν (και να συνυπάρχουν…) πολιτικά παριστάνοντας τους “αντιστασιακούς”».

***

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Κυριακή του Αυγούστου το κείμενο που προηγήθηκε του Παύλου Παπαδόπουλου στο «Βήμα» και η υπόθεση με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται σε διαδικασία λήθης.

ΟΙ ΑΜΕΣΑ εμπλεκόμενοι σκόπιμα σιωπούν, αλλά μαζί τους σιωπούν και όσοι βρίσκονται πέριξ αυτών.

Η ΝΔ που το ζήτημα την αφορά άμεσα για την περίοδο διακυβέρνησης από τον Καραμανλή, κρατάει χαμηλούς τόνους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση κρατάει και αυτός πλέον χαμηλούς τόνους ενώ οι ΑΝΕΛ ως κυβερνητικοί συνεταίροι μέσω του αρχηγού τους  Καμμένου, υπεραμύνονται του Καραμανλή.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ βεβαίως δεν είναι ρόδινα και υπερβαίνουν κατά πολύ το ρόλο του Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ την επίμαχη περίοδο για την οποία η πλευρά Καραμανλή δυσανασχετεί και φυσικά αρνείται να παραδεχτεί ως έγκυρα τα στοιχεία που την αφορούν.

ΚΑΙ όμως η Ευρωπαίοι σε ηγετικό επίπεδο είναι σαφείς στις εκτιμήσεις τους, λέγοντας πως η χρεοκοπία της Ελλάδας έγινε με την κυβέρνηση της ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.

ΑΥΤΟ επισήμανε με τον τρόπο του και ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσιάζοντας το βιβλίο του «Game Over» στην Καλαμάτα, τονίζοντας πως ήταν «μονόδρομος ο δανεισμός της χώρας λόγω του τεράστιου ελλείμματος του 2009».

ΕΙΠΕ βέβαια ακόμα πως ο Τσίπρας εξαπάτησε τους Ελλήνες με τα όσα έταξε και δεν έκανε και ότι το τρίτο μνημόνιο δεν χρειαζόταν.

ΝΑΙ, δεν χρειαζόταν το τρίτο μνημόνιο, αλλά ούτε το δεύτερο χρειαζόταν αν είχε εφαρμοστεί επιτυχώς το πρώτο.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ πορευόμαστε από μνημόνιο σε μνημόνιο και από αποτυχία σε αποτυχία, οπότε να μην αποκλείετε και τέταρτο μνημόνιο αν γίνει κυβέρνηση ο Μητσοτάκης!!!

ΜΕΝΕΙ να δούμε τι θα μάθουμε για τη φερεγγυότητα των στοιχείων που θα προκύψουν από αυτά τα μνημόνια, όταν θα προκύψει ο αναπόφευκτος έλεγχος.

 

 

Leave a Reply