ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέος χώρος πολιτισμού από την ομάδα «Re-Act»

0

 

 


 

Ένας νέος χώρος πολιτισμού ανοίγει τις πύλες του, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στην Καλαμάτα. Πρόκειται για το «Θέατρο Νηπιαγωγείο», ένα παλιό κτήριο που κάποτε λειτούργησε όντως ως νηπιαγωγείο, στην οδό Λεΐκων 24.

Στον ανακαινισμένο αυτό χώρο η επαγγελματική θεατρική ομάδα Re-Act κάνει πρεμιέρα την ίδια μέρα (Σάββατο 1/10) με το έργο «Άφησέ με να έρθω μαζί σου – μ’ ακούς;».
Επίσης, από Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ξεκινούν μαθήματα (αυτοσχεδιασμού-ανάπτυξης εκφραστικών μέσων, υποκριτικής, yoga, σύγχρονου χορού, θεάτρου για παιδιά, ιστορίας θεάτρου και δραματολογίας) τα οποία θα παραδίδουν μέλη της θεατρικής ομάδας.
Το Θέατρο Νηπιαγωγείο είναι ένας χώρος πολιτισμού στο κέντρο της Καλαμάτας (Λεΐκων 24) με εστίαση στις παραστατικές τέχνες, που αποτελεί την έδρα της επαγγελματικής θεατρικής ομάδας Re-Act. Στο χώρο θα διεξάγονται θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικά μαθήματα και θα φιλοξενούνται όλες οι μορφές τέχνης.

Η θεατρική ομάδα Re-Act δημιουργήθηκε το 2016 στην Καλαμάτα από την θεατρολόγο, ηθοποιό και σκηνοθέτη Καλλιρρόη Βελέντζα. Τα μέλη της, τα οποία διδάσκουν και τα μαθήματα στο Θέατρο Νηπιαγωγείο, είναι επαγγελματίες ηθοποιοί και χορευτές όπου λειτουργούν δημιουργικά με αυστηρά επαγγελματικούς όρους με στόχο την καλλιτεχνική δημιουργία και την υψηλής ποιότητας καλλιτεχνική εκπαίδευση.

Η παράσταση «Άφησέ με να ‘ρθω μαζί σου – μ΄ακούς;-» ανεβαίνει στο Θέατρο Νηπιαγωγείο από την ομάδα Re-Act από 1η έως 30 0κτωβρίου. Το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη και «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου, γίνονται η πρώτη ύλη για μία σκηνική σύνθεση υποκριτικής, χορού και μουσικής.

Σκηνοθεσία: Καλλιρρόη Βελέντζα
Χορογραφία: Κατερίνα Κίτσου
Παίζουν: Απόστολος Μεσσανάκης, Καλλιρρόη Βελέντζα, Κατερίνα Κίτσου
Ήχος – Φως: Διονύσης Μαλαπάνης
Σκηνικά – Κοστούμια: ομάδα Re-Act
Από 1η ως 30 Οκτωβρίου 2016 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00
Στο Θέατρο Νηπιαγωγείο, Λεΐκων 24, τηλ. κρατήσεων: 694 893 01 81
Είσοδος: 10 ευρώ / άνεργοι – φοιτητές – μαθητές 8 ευρώ

Leave a Reply