ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συναυλία με τον Δημήτρη Κούντουρα στις 2 Οκτωβρίου

0

 

 


 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας προσκαλούν και φέτος το κοινό στις «Μουσικές του Κόσμου», που επιστρέφουν δυναμικά για να φέρουν τους φιλόμουσους σε επαφή με πολλές διαφορετικές συνιστώσες της Τέχνης της Μουσικής, από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις ανοιχτές σε όλους τους μουσικούς, αλλά και τους φίλους της μουσικής, εστιασμένες στη μουσική του Μπαρόκ, καθώς και στα βασικά όργανα της εποχής, όπως το φλάουτο με ράμφος και το πλάγιο φλάουτο.
Από τις 14.00 έως τις 16.00, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα
«Από την Αναγέννηση στο Μπαρόκ & η Νέα Μουσική», που θα επικεντρωθεί στο πέρασμα από την Αναγέννηση στο Μπαρόκ, στα 1600. Στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία, με σολίστ το Δημήτρη Κούντουρα, η οποία θα έχει τίτλο «Μονόλογος ΙΙ». Ο σολίστ θα παρουσιάσει έργα των Guillaume de Machaut, Jakob van Eyck, J.S. Bach, M. Blavet και R. Hirose.
Χίλια χρόνια ιστορίας της μουσικής με 10 διαφορετικά όργανα της οικογένειας του φλάουτου με ράμφος και του πλάγιου φλάουτου, σε ένα ρεσιτάλ – παρουσίαση οργάνων και έργων, από το Μεσαίωνα μέχρι τον 21ο αιώνα.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Leave a Reply