ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΥΛΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 5η ΕΚΘΕΣΗ «MEAT DAYS»

0

 

 


Τριήμερες εκδηλώσεις στην Αθήνα, με τη συμμετοχή

όλων των εμπλεκομένων στην αγορά του κρέατος!
ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΟ
METROPOLITAN EXPO

 

ΞΕΚΙΝΑ σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή, η 5η έκθεση «MEAT DAYS» η οποία διοργανώνεται στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στα Σπάτα Αττικής.
Η έκθεση αυτή, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους επαγγελματίες του κλάδου, ειδικά στις μέρες μας, οπότε και ο ανταγωνισμός ελέω… κρίσης, είναι μεγάλος έως και αθέμιτος, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για επαγγελματίες και καταναλωτές.  

Ο τομέας του κρέατος είναι από τους πλέον δυναμικούς στο χώρο των τροφίμων και αυτός που άντεξε αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Στην εδραίωσή του συνέβαλαν καθοριστικά οι δράσεις της o.mind creatives, η οποία είναι η δημιουργός τόσο της έκθεσης «MEAT DAYS» όσο και του περιοδικού «MEAT PLACE» που συνδυαστικά, αποτελούν τη φωνή του κλάδου και τα ισχυρότερα μέσα προβολής του.

Οι κύριοι πρωταγωνιστές της έκθεσης είναι τα κρεοπωλεία, οι εισαγωγείς και έμποροι πουλερικών και ζώντων ζώων, οι βιοτεχνίες και βιομηχανίες επεξεργασίας και μεταποίησης κρέατος, τα αλλαντοποιεία και οι αλλαντοβιομηχανίες, οι αντιπρόσωποι ξένων οίκων και σφαγείων, οι χονδρέμποροι κρέατος, οι εταιρείες εξοπλισμού κρεοπωλείων, βιομηχανιών και συσκευασίας προϊόντων, οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και όσοι δραστηριοποιούνται με τα σημαντικότατα αυτά προϊόντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη στηρίζουν όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του κρέατος και των προϊόντων του καθώς επίσης και οι περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, που θα δώσουν φέτος δυναμικό εκθεσιακό «παρών».

Παράλληλα με την έκθεση, θα διοργανωθούν, δύο σημαντικές εκθέσεις. Η 4η έκθεση Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας «DAIRY EXPO», καθώς και η έκθεση «Super Market», «Mini Market» και «Περίπτερο», διοργάνωση της Rota.

Η έκθεση αυτή, αποτελεί μοναδική ευκαιρία προβολής των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του κρέατος και των παραγόμενων προϊόντων του, αλλά και πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι ενημερώνονται για όλες τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου.

Σε αυτό συμβάλλουν καθοριστικά οι πολλές και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο πλαίσιο της έκθεσης. Φέτος είναι ιδιαιτέρως πλούσια η θεματολογία, πολλές οι ημερίδες και αξιοπρόσεκτες οι εκδηλώσεις τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν ελεύθερα όλοι οι επισκέπτες της διπλής διοργάνωσης. Αύριο από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι,  θα διεξαχθεί η 5η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με βάση το κρέας

Από τις 2 έως τις 6 μ.μ. θα λάβει χώρα η ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων με θέμα «κρέας – γαλακτοκομικά, από τη θεωρία στην πράξη». Από τις 5 έως τις 8 μ.μ. θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός κρεοπωλών «Black Box» με σκοπό την ανάδειξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας των επαγγελματιών του κλάδου.
Την Κυριακή από τις 10 έως τη 1 το μεσημέρι, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο με θέμα «πρόγραμμα πιστοποίησης ΕΠΑνΕΚ της ΠΟΚΚ για τους υπαλλήλους των κρεοπωλείων – μελών της σε συνάρτηση με τα πιστοποιημένα κρεοπωλεία».

Από τη 1 έως τις 3 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Bovillage» για τα παρασκευάσματα και το κρεοπωλείο του μέλλοντος, ενώ την ίδια ώρα στον συνεδριακό χώρο θα βρίσκεται σε εξέλιξη ημερίδα της περιφέρειας Αττικής με θέμα «το κρέας και τα προϊόντα του: Από την εκτροφή… στην κατανάλωση. Ευζωία ζώων – ασφάλεια τροφίμων – επίσημος έλεγχος – ζωικά υποπροϊόντα». Από τις 3 έως τις 5 το απόγευμα θα υπάρξει σεμινάριο «Sales & Marketing» για την ενδεδειγμένη ανάπτυξη στο HO.RE.CA , ενώ από τις 5 έως τις 9 το βράδυ θα διεξαχθεί ημερίδα του περιοδικού «MEAT PLACE» για το «ελληνικό κρέας: Από την παραγωγή και τη μεταποίηση στη λιανική πώληση. Η πορεία του, η δυναμική του κλάδου και οι προοπτικές εξέλιξης της ελληνικής αγοράς κρέατος». Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι του ευρύ αυτού κλάδου, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.meatdays.gr

 

 

Leave a Reply