ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 4η ΧΡΟΝΙΑ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

0

 

 


Δωρεάν μαθήματα αγγλικών, γαλλικών και χορού σε

«πρωτάκια» παρέχονται και φέτος στην Καλαμάτα

 

ΓΙΑ 4η συνεχόμενη χρονιά στην Καλαμάτα, ο σύλλογος ιδιοκτητών ξένων γλωσσών PALSO, μαζί και με άλλα φροντιστήρια, αλλά και σχολές χορού, διοργανώνει με πρωτοβουλία της επιτροπής εθελοντισμού του δήμου, τον θεσμό των υποτροφιών.

Στο πλαίσιο αυτού και φέτος θα δοθούν 36 υποτροφίες, 24 στα αγγλικά, 2 στα γαλλικά και 10 στο χορό, για παιδάκια που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν μέχρι και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, να μοριοδοτηθούν και να συμμετάσχουν στην διαδικασία επιλογής για την ετήσια χορήγηση υποτροφίας, η οποία όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του δήμου Δημήτρης Βεργόπουλος, θα δοθούν με κοινωνικά κριτήρια.

Οι αιτήσεις, υποβάλλονται καθημερινά από τις 10 το πρωί έως της 1 το μεσημέρι στο το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα,  υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν έως σήμερα εγγραφεί σε κέντρο ξένων γλωσσών το τρέχον έτος, πιστοποιητικό εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου Καλαμάτας, εκκαθαριστικό εφορίας 2016, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση ότι ο μαθητής είναι γραμμένος στο σχολείο και περσινό απολυτήριο (με την βαθμολογία), μισθωτήριο συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας θεωρημένο (εάν υπάρχει) και βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία για περιπτώσεις ΑΜΕΑ.

Μαζί με την αίτησή τους, οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν την δήλωση προτιμήσεων κέντρων ξένων γλωσσών ή σχολής χορού, ώστε τα αποτελέσματα να βγουν το γρηγορότερο δυνατό.

Διευκρινίζεται ότι κάθε οικογένεια δικαιούται μία υποτροφία  και μόνο για το επίπεδο JUNIOR A΄ Αγγλικών ή Α´ Τάξη  Γαλλικών. Οι υποτροφίες αφορούν σε μαθητές που φοιτούν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας ή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν το πρωί στο τηλέφωνο 27210-87902.

 

 

Leave a Reply