Πολιτικά show και άλλα σχετικά…

 

 


 

επισημανσεις

%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82Του  Θανάση Παντέ 

«ΟΣΟ θερμό κι αν υπήρξε το θέρος που φεύγει, σε τίποτε δεν θα μπορεί να συγκριθεί με το φθινόπωρο που έρχεται, με θερμοκρασίες που θα αποδειχθούν πρωτοφανείς – όχι σε βαθμούς Κελσίου, αλλά σε πολιτική υπερθέρμανση.

Η ΚΑΥΣΙΜΗ ύλη είναι ήδη έτοιμη και ιδιαιτέρως εύφλεκτη: τα αποτελέσματα της προηγούμενης αξιολόγησης, τα οποία έχουν τώρα αρχίσει να καθίστανται εμφανή στην οικονομία και στην κοινωνία, από τον ΕΝΦΙΑ  ως τις νέες αναμενόμενες περικοπές στις συντάξεις , τους πλειστηριασμούς ή τις κατασχέσεις λογαριασμών και ακινήτων.

ΤΟ ΦΙΤΙΛΙ έχει επίσης απλωθεί: οι γνωστές απαιτήσεις των δανειστών για την αξιολόγηση που ξεκινά, με αιχμή τα Εργασιακά.

ΤΟ ΜΟΝΟ που δεν είναι ακόμη γνωστό είναι πότε και με ποια αφορμή θα πέσει σε αυτό το ξερό τοπίο το σπίρτο που θα ανάψει τη φωτιά και θα σηματοδοτήσει ότι οι ημέρες παιδικής χαράς για την κυβέρνηση Τσίπρα έφτασαν στο τέλος τους: τώρα έρχεται ο λογαριασμός…

ΜΕΧΡΙ σήμερα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν υπερεπαρκή φαντασία στο να ξεπερνούν τους σκοπέλους της πραγματικότητας.

ΟΜΩΣ, από εδώ και στο εξής θα είναι πλέον αδύνατον να κάνουν το μαύρο άσπρο: αυτή η μέθοδος, που με μεγάλη επιτυχία ως τώρα ακολούθησαν, έχει οριστικά εξαντληθεί.

ΥΠΟ αυτή την έννοια, βρισκόμαστε μπροστά και στο τελευταίο show του Μεγάρου Μαξίμου: τη διοργάνωση της συνάντησης του Νότου κατά την οποία θα μαζευτούν εδώ οι ηγέτες των εν λόγω κρατών της ευρωζώνης.

ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ, θα φάνε και θα πιούνε, όπως επιβάλλει μια καλή φιλοξενία τύπου caviar and champagne socialists και, στο τέλος, αφού πρώτα γεμίσουν τις κάμερες με άφθονο υλικό, θα βγάλουν και μια ανακοίνωση που θα επιτίθεται με σκληρά λόγια στη λιτότητα – ίσως να πουν και τι κακό που είναι το χρέος…

ΜΟΛΙΣ τελειώσουν όλα αυτά, αυτάρεσκα ευτυχείς, θα πάει ο καθένας σπίτι του. Τότε οι Γερμανοί ίσως να κάνουν και εκείνοι μια δήλωση, που θα υπενθυμίζει ότι ισχύουν όσα έχουν συμφωνηθεί: ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν αλλάζει, όπως δεν αλλάζει, ειδικά για την Ελλάδα, το πρόγραμμα «διάσωσης» – ίσως όμως να μην την κάνουν καν: απλώς, να μην ασχοληθούν…

ΦΥΣΙΚΑ, όλοι οι προηγουμένως λαλίστατοι άλλοι, τότε θα σωπάσουν. Και ο Τσίπρας θα έχει πια τελεσίδικα μπροστά του αυτό που ως τώρα με τέτοια θαυμαστή τέχνη ήξερε να αποφεύγει: τη σκληρή πραγματικότητα…».

***

ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ γερή δόση αισιοδοξίας φίλτατοι, μη σταθείτε στα όσα ο Γιώργος Π. Μαλλούχος αναφέρει στο άρθρο του με τον τίτλο «Το τελευταίο show».

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ο λόγος για show  εκ μέρους της κυβέρνησης που στη μάχη των εντυπώσεων εφευρίσκει τρόπους να βρίσκεται στο προσκήνιο.

SHOW βέβαια κάνει και η αξιωματική αντιπολίτευση που βιάζεται να τη διαδεχθεί στην εξουσία.

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση οι showmen  δίνουν συνεχώς το παρόν ενώ τα κακόγουστα show διαδέχονται το ένα το άλλο.

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ είναι ήδη εδώ, το άρθρο άλλωστε είχε δημοσιευθεί τέλη Αυγούστου και μεσολάβησαν οι αρχηγικές εμφανίσεις στη ΔΕΘ που ήταν άχρωμος και άοσμες κατά γενική ομολογία αφού δεν άρεσαν ούτε στους ίδιους που μετείχαν.

ΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα ετοιμάζεται για το τελευταίο show τους, θα φανεί το επόμενο διάστημα.

ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ωστόσο να μη συμβεί και να μείνουν με τη χαρά στα χέρια όσοι ήλπιζαν σε αυτό το show. Ίδωμεν!!

***

ΚΙ ΕΝΩ γίνεται λόγος για show, η ανήσυχη αξιωματική αντιπολίτευση ξεκίνησε περιοδείες ανά την επικράτεια για να προωθήσει το «Σύμφωνο Αλήθειας»  που υποσχέθηκε αρχηγός της.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ αυτή η «Συμφωνία Αλήθειας» δεν γνωρίζω να σας πω με βεβαιότητα.

ΑΠΟ τότε που ο Ανδρέας υπέγραψε το «συμβόλαιο με το λαό» όλοι «κάπου» θέλουν να βάλουν την υπογραφή τους, αγνοώντας τις πιθανές συνέπειες.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ άλλωστε και κατόπιν εορτής αρνούνται ότι υπέγραψαν και δηλώνουν άγνοια.

ΜΕΝΕΙ να δούμε αν θα κάνει το ίδιο και ο Κυριακός, στον οποίο ήδη πολλοί έχουν αρχίσει να επενδύουν πολλά.

ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ γιατί η απογοήτευση καραδοκεί.

***

ΓΕΜΑΤΗ δραστηριότητες η σημερινή μέρα στην Καλαμάτα και για άλλη μια φορά παρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΜΕΓΑΛΕΙΑ όπως λέμε συνήθως με μια διάθεση ελαφρώς περιπαικτική αλλά καλοπροαίρετη.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλό μήνα σε όλους.

 

125 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply