726 νεοσύλλεκτοι ορκίστηκαν χθες στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού

 

 


Όρκο πίστης στην ελληνική πατρίδα έδωσαν 726 νεοσύλλεκτοι της 2016 Ε΄ ΕΣΣΟ, σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας, όπου εδρεύει το 9ο Σύνταγμα Πεζικού «Γιαννιτσά». Την τελετή μιας από τις πολυπληθέστερες ορκωμοσίες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, παρακολούθησαν πολλές εκατοντάδες συγγενών και φίλων των νεοσυλλέκτων, που χειροκρότησαν θερμά τους νέους στρατιώτες. Στην ορκωμοσία παρέστη ο δήμαρχος Παν. Νίκας.

Της εκκλησιαστικής τελετής προέστη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς, ενώ έψαλε χορωδία στρατιωτών.
Ο διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού, συνταγματάρχης Αναστάσιος Κολέζας, στην ημερήσια διαταγή του, κάλεσε τους ορκισθέντες στρατιώτες να ακολουθήσουν το δρόμο της τιμής και του καθήκοντος, τονίζοντας πως θα πρέπει να είναι υπερήφανοι, καθώς υπηρετούν την κοιτίδα του πολιτισμού, την Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος του ΓΕΣ, υποστράτηγος Βασίλειος Δοκμετζόγλου, διοικητής της Διοικήσεως Κέντρων Εκπαιδεύσεως (πρώην IV Μεραρχία, στην Τρίπολη), επεσήμανε στους νέους στρατιώτες ότι ο όρκος τον οποίο έδωσαν, αποτελεί αόρατο δεσμό με όσους υπερασπίστηκαν τις αξίες του Ελληνισμού κατά την τρισχιλιετή πορεία του. Τόνισε, δε, ότι εκλήθησαν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στην πατρίδα μας και να συμβάλουν στην υπεράσπιση της ελευθερίας και ανεξαρτησίας της.
Σημειώνεται ότι την τελετή ορκωμοσίας κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

 

72 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply