Δεν υπάρχει πάτος, υπάρχει άβυσσος!…

 

 


 

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

 

 

arheio_lipsis_5Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΥ

από pagenews.gr

 

 

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ακόμα, πως δεν έχουμε ζήσει τίποτε. Δεν μας το έχουν δείξει όλο το έργο. Έχουμε πολύ επώδυνο δρόμο μπροστά μας, για να πιάσουμε… πάτο! Αν υπάρχει πάτος, γιατί μπορεί εμείς να νομίζουμε ότι υπάρχει πάτος, ενώ να υπάρχει κάτω από τα πόδια μας, το χάος και η άβυσσος. Θα μου πείτε, τί άλλο χειρότερο μπορεί να μας συμβεί, από αυτά που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια; Θα αναρωτηθείτε, τί άλλο μπορούμε να ζήσουμε πέρα, από την καθημερινή εξαθλίωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, από την αφαίμαξη του εθνικού μας πλούτου, από την ταπείνωση, που νιώθουμεως Έλληνες, από όσα κάνουν και λένε σε βάρος μας, ακόμα και οι πιο αξιόπιστοι φίλοι μας;

Απάντηση σε αυτό θα βρείτε, αν ρίξετε μια ματιά στις δηλώσεις του Σουλτάνου του Μεγαλοπρεπή. Του φίλου και γείτονα μας, του Ταγίπ Ερντογάν, που έβαλε ανοιχτά στο τραπέζι θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης, τονίζοντας ότι είναι επιζήμια για τη χώρα του, καθώς αυτή παραχώρησε νησιά στους Έλληνες. Προκαλώντας ακόμα περισσότερο είπε: “Δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;”.

Μέσα από μια απλή ανάγνωση των δηλώσεων του Τούρκου προέδρου, μονάρχη-και δικτάτορα καλύτερα αλλά τέλος πάντων- και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται ότι από εδώ και πέρα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, να μπούμε σε μεγαλύτερες περιπέτειες, από αυτές που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα.

Και για να πάρω πάνω μου τις εκτιμήσεις που κάνω, σας λέω από αυτή εδώ τη θέση, του pagenews.gr, ότι λόγω της τραγικής θέσης που βρίσκεται η χώρα, από όπου αναδύεται ακόμα πιο αδύναμη και δεινή εξαιτίας όσων μας επιβουλεύονται, ανοίξανε τώρα οι ορέξεις του Σουλτάνου. Ορέξεις, που αν δεν τους τις κόψουμε, θα μας οδηγήσουν σε εθνικές τραγωδίες. Εθνικές τραγωδίες, που μπορεί να μας φέρουν ακόμα και εδαφικούς ακρωτηριασμούς.

Όπως γίνεται αντιληπτό, από το κλίμα που διαμορφώνεται, δεν έχει πάτο το βαρέλι της κρίσης. Υπάρχει κάτω από τα πόδια μας η… άβυσσος. Για να μην πέσουμε μέσα, πρέπει να δείξουμε σε όλους ότι συνερχόμαστε, ότι βάζουμε μόνοι μας πάτο στο βαρέλι. Δυστυχώς, όμως, δεν δίνουμε αυτό το μήνυμα σε φίλους και κυρίως στους εχθρούς μας, από τους οποίους είμαστε περικυκλωμένοι. Εμείς, και όταν λέω εμείς εννοώ τη πολιτική ηγεσία, ασχολούμαστε με το ποιός είναι περισσότερο διαπλεκόμενος από τον άλλο, με το ποιοός φταίει περισσότερο για την κρίση.

Παιδιά ξυπνήστε!! Ο Σουλτάνος μας την έπεσε, σε λίγο θα μας την πέσουν και τα χανουμάκια τους οι Αλβανοί, οι Σκοπιανοί και πάει λέγοντας… Για αυτό επιμένω, δεν υπάρχει πάτος, υπάρχει από κάτω μας άβυσσος!

46 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply