ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανοιξε η εφαρμογή στο taxisnet για τη διόρθωση του Ε9 και τη μειωση του ΕΝΦΙΑ

0

 

 

 


 

Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή από τους φορολογούμενους των τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για τη διόρθωση λαθών που τυχόν υπήρχαν σε στοιχεία ακινήτων τους και επηρέασαν και το ύψος του ΕΝΦΙΑ για το 2016.

Η υποβολή των δηλώσεων αυτών, θα είναι δυνατή μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, με πρόστιμο μειωμένο κατά 50%.
Η υποβολή, γίνεται μέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγιο» που βρίσκεται στο λογαριασμό κάθε φορολογούμενου στο σύστημα TAXISNET στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr.
Δικαίωμα να εισέλθει στη συγκεκριμένη εφαρμογή και να διορθώσει τα λανθασμένα στοιχεία που έχει αναγράψει ή να καλύψει τις όποιες παραλείψεις του, έχει όποιος φορολογούμενος έχει κάνει λάθη κατά τη συμπλήρωση ενός ή περισσοτέρων από τα έντυπα Ε9 που υπέβαλε για τα έτη 2010-2016. Τυχόν μείωση του ποσού του ΕΝΦΙΑ που θα προκύψει από τις διορθώσεις,  θα συμψηφισθεί κατά τις επόμενες δόσεις καταβολής του φόρου. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως το επόμενο δίμηνο θα καταστεί δυνατόν οι φορολογούμενοι να ενημερώνονται μέσω του TAXIS για το ποσό της επιστροφής φόρου που δικαιούνται, ενώ σε επόμενο στάδιο, στόχος της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι οι συμψηφισμοί φόρων να γίνονται μέσω του TAXIS από τους φορολογούμενους.

 

 

 

Leave a Reply