ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στούς δρόμους βγαίνουν οι συνταξιούχοι στη Μεσσηνία

0

 

 


 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΥΡΙΟ  ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι

ζητούν αποκατάσταση των συντάξεων!

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ βγαίνουν οι συνταξιούχοι στη Μεσσηνία, οι οποίοι μη αντέχοντας άλλες περικοπές, προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα αυτονόητα. Οι συνταξιούχοι, μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, διεκδικούν την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009, την αναπλήρωση όλων των μέχρι σήμερα απωλειών και την  επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Τα αιτήματά τους, θα τα διαδηλώσουν σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 αύριο το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα. «Μετά τη συρρίκνωση των συντάξεών μας κατά 40% από τις προηγούμενες κυβερνήσεις από την κατάργηση του ΕΚΑΣ από 140.000 συνταξιούχους τον περασμένο Ιούνιο, την μείωση των μερισμάτων σχεδόν στο μισό για τους συνταξιούχους του δημοσίου, την μείωση των κύριων συντάξεων με την αύξηση της παρακράτησης του 6% από τα ασφαλιστικά ταμεία, όλα αυτά, έργο της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακόμα 150.000 συνταξιούχοι είδαν τις επικουρικές τους συντάξεις να μειώνονται ως και 30% τον μήνα Σεπτέμβρη» επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους και καλούν τους όλους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. «Η ζωή της πλειοψηφίας των συνταξιούχων έχει γίνει αβάσταχτη, αν συνυπολογίσει κανείς την φοροληστεία που μεγαλώνει με την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ και άλλων έμμεσων και άμεσων φόρων και την διαρκή μείωση των δαπανών του κράτους για την υγεία. Η αγορά των φαρμάκων για πολύ μεγάλο αριθμό συνταξιούχων έχει γίνει πολυτέλεια. Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι απολύτως υποβαθμισμένη έως ανύπαρκτη» δηλώνουν και στέκονται ιδιαίτερα στο σημαντικό αυτό ζήτημα που απασχολεί τους περισσότερους. «Στα δημόσια νοσοκομεία, η κατάσταση είναι απερίγραπτη σε ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και υλικών. Τις περισσότερες εξετάσεις πρέπει να τις πληρώνουμε στα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα από την τσέπη μας, που είναι άδεια. Κι όμως παρ’ όλα αυτά ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια της ΔΕΘ,  επιχείρησε να μας πείσει όχι μόνο να ανεχθούμε και να συμβιβαστούμε με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή μας, αλλά και να στηρίξουμε την προσπάθεια της κυβέρνησής του να μειώσει ακόμα περισσότερο τις συντάξεις μας, για να τιμήσει την υπογραφή του στο 3ο μνημόνιο που μας φόρτωσε και να πληρωθούν τα δάνεια της χώρας. Τα δάνεια που δεν πήραμε εμείς, που δεν πήρε, δεν ωφελήθηκε απ’ αυτά ο ελληνικός λαός εκτός από τους μεγαλέμπορους τους βιομηχάνους τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές.

Είναι πρόκληση και ξεπερνάει κάθε όριο ανοχής να μας λέει η κυβέρνηση ότι δεν θα μειωθεί καμία κύρια σύνταξη. Είναι πρόκληση να πανηγυρίζει η κυβέρνηση ότι αύξησε κατά 1 δισ. ευρώ τα έσοδα του κράτους τον Ιούλιο του 2016, όταν τα χρήματα αυτά τα πήρε και από τις δικές μας τσέπες. Είναι πρόκληση να μας απειλεί με την ενεργοποίηση του «αυτόματου δημοσιονομικού κόφτη», αν δεν πιαστούν οι στόχοι του μνημονίου, δηλαδή αν δεν συναινέσουμε στις συνεχείς μειώσεις των συντάξεών μας. Είναι πρόκληση να προβάλλει την αύξηση της ελαστικής εργασίας σαν λύση για τα άνεργα παιδιά μας» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα συνταξιούχων Μεσσηνίας, που απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους, στην αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Στην κινητοποίηση με τα αιτήματα σε γενικές γραμμές κοινά, θα συμμετάσχουν επίσης και οι συνταξιούχοι, μέλη του πανελλαδικού συλλόγου πρώην ΔΕΚΟ – τραπεζών και οι συνταξιούχοι μέλη της ενωτικής κίνησης συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων του νομού Μεσσηνίας.

Γ.Α.

134 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply