ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΛΑΘΡΟΚΥΝΗΓΟΥΣ

0

 

 


 

Στο… έλεός τους οι θηροφύλακες  απροστάτευτοι και στη Μεσσηνία!

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ, ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ

 

ΔΥΟ ΘΥΜΑΤΑ, το ένα πριν από επτά χρόνια στην Πελοπόννησο, τραυματίες και αμέτρητες απειλές, είναι ο απολογισμούς του δύσκολου έργου των θηροφυλάκων, τόσο των κατά τόπους κυνηγετικών συλλόγων, όσο και εκείνων που είναι μέλη της ομοσπονδίας.

Δυστυχώς, αν και ανακριτικά όργανα, δεν έχουν το δικαίωμα να οπλοφορούν, κάτι που γνωρίζουν καλά οι λαθροκυνηγοί, με αποτέλεσμα ο αγώνας τους για το αυτονόητο να μην γίνεται επί ίσοις όροις.
«Είμαι σε αυτό το επάγγελμα 23 χρόνια, παλεύουμε ασταμάτητα ενάντια στη λαθροθηρία, όμως δυστυχώς, είμαστε μόνοι μας σε αυτό» δηλώνει ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας Καλαμάτας και συντονιστής Μεσσηνίας Δημήτρης Μαλαπάνης.
Ο κ. Μαλαπάνης, που στη διάρκεια αυτών του 23 χρόνων, έχει απειληθεί αρκετές φορές και έχει και τρία σκάγια στην πλάτη του όπως είπε, περιέγραψε ανάγλυφα το δύσκολο έργο των συναδέλφων του και το έλλειμμα που καταγράφεται, καθώς η πολιτεία, τους αφήνει… απροστάτευτους.  «Η πολιτεία παρότι είμαστε ανακριτικά όργανα, δεν μας παρέχει το δικαίωμα της οπλοφορίας. Δεν θέλω να έχω ένα όπλο επάνω μου και να το παίζω σερίφης, θέλω να ξέρει αυτός που είναι απέναντί μου, ο παράνομος, πως έχω κι εγώ όπλο εκείνη τη στιγμή» δήλωσε ο κ. Μαλαπάνης, ο οποίος τόνισε με έμφαση πως πλέον οι περισσότεροι θηροφύλακες αισθάνονται φόβο, καθώς νιώθουν εκτεθειμένοι.  «Τα περισσότερα βράδια, λείπουμε από τα σπίτια μας, η δουλειά μας απαιτεί να είμαστε στο βουνό όλη τη νύχτα. Πηγαίνουμε σε μέρη όπου δεν πατάει άνθρωπος και εκεί, δεν ξέρουμε τί μπορούμε να συναντήσουμε και επίσης μειονεκτούμε γιατί αυτοί, φέρουν όπλα» τόνισε ο Δημήτρης Μαλαπάνης και συνέχισε. «Πολλά βράδια περιπολούμε στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, εκεί, δεν κυκλοφορούν μόνο οι παράνομοι κυνηγοί τη νύχτα. Φανταστείτε να κάνουμε σήμα σε ένα όχημα να σταματήσει και αυτό να είναι γεμάτο με ναρκωτικά» ανέφερε με νόημα και με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας , ο οποίος  μετά από 23 χρόνια δουλειάς και μάλιστα, δουλειάς κάτω από τέτοιες συνθήκες, παίρνει λιγότερα από 1.000 ευρώ το μήνα.
Οι λαθροκυνηγοί, πληρώνονται από του ίδιους τους κυνηγούς σε μια προσπάθεια να πάψουν να υπάρχουν τέτοια κρούσματα, καθώς όπως επισημαίνουν αυτοί που παρανομούν δεν ανήκουν στη δική τους οικογένεια. «Εμείς θα συνεχίσουμε, παρά τις αντίξοες συνθήκες, μήπως μπορέσουμε κάποτε να εξαλείψουμε την παράνομη θήρα» ανέφερε ο Δημήτρης Μαλαπάνης, με τον πρόεδρο του συλλόγου της Καλαμάτας Παντελή Δρούγα, να στέκεται στα επιτεύγματα των λαθροκυνηγών, αυτόν τον πρώτο μόλις μήνα ελέγχων. «Είναι η εποχή που οι λαθροθήρες, τους οποίους εμείς θεωρούμε αποστήματα και θέλουμε να τους βγάλουμε από την κυνηγετική οικογένεια, δρουν έντονα, με το παράνομο κυνήγι του ορτυκιού να βρίσκεται στο επίκεντρο, επεσήμανε ο κ. Δρούγας.

«ΚΡΑΧΤΕΣ» ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΚΑΤΕΣΧΕΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΙ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

Στις  27 Σεπτεμβρίου στο Σταυροπήγιο, εντοπίστηκε και περισυνελέγη ένας κράχτης, όπως και δύο ημέρες αργότερα στον Άγιο Νίκωνα. «Στις 30 του ίδιου μήνα, πριν από λίγες ημέρες στα Περιβολάκια ,  ύστερα από έρευνα, εντοπίστηκαν σε αυτοκίνητο τρία άτομα τα οποία είχαν «κράχτη» ο οποίος και κατασχέθηκε μαζί με τις καραμπίνες τους και φυσικά θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ για φέτος τουλάχιστον ξεχνούν το κυνήγι» ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου, ο οποίος εξήρε την ανάγκη να υπάρξει και σ’ αυτό το ζήτημα, παιδεία. «Ο σύλλογος και οι θηροφύλακες είμαστε ενάντια στη λαθροθηρία. Οι κυνηγοί, πρέπει να έχουν ήθος και να επιδεικνύουν σεβασμό».

Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, επειδή, τα μέλη του κυνηγητικού συλλόγου Καλαμάτας, διαρκώς  επισημαίνουν πως οι πραγματικοί κυνηγοί σέβονται, τηρούν τους Νόμους και προστατεύουν το περιβάλλον, ο κυνηγετικός σύλλογος Καλαμάτας, αποφάσισε να δώσει ένα πακέτο φυσίγγια, σε όσους αποδείξουν πως φροντίζουν για την προστασία του περιβάλλοντος. «Για να διατηρήσουμε το περιβάλλον καθαρό, παροτρύνουμε του κυνηγούς, στο τέλος της κυνηγετικής περιόδου, να φέρουν όσους περισσότερους άδειους κάλυκες μπορούν, από τα φυσίγγια που σκορπάμε έξω στη φύση. Σε όποιον φέρει τους περισσότερους, θα κάνουμε δώρο ένα κιβώτιο φυσίγγια προσφορά του καταστήματος του Γιώργου Αγγελόπουλου, σε μια προσπάθεια να συμβάλλουμε όσο γίνεται, στην προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε ο γραμματέας του κυνηγητικού συλλόγου Καλαμάτας, Κωνσταντίνος  Μούζος.

 

                                                            Γεωργία Αναγνωστοπούλου

 

 

Leave a Reply