ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπερ-θέαμα θα έχουμε, όσο για άρτο βλέπουμε…!

0

 

 


 

 

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κοινωνικός εταίρος, θεσμός, κλάδος εργαζομένων, που να μην έχει εμπλακεί σε διαμάχη με κάποιον από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε μέρα έχουμε και ένα ματς… Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς! Τους δημοσίους υπαλλήλους με την κυρία Φωτίου, τα κανάλια με τον κ. Παππά, τον κ. Φίλη με την εκκλησία; Τώρα, στο σχετικό κατάλογο προστίθεται και η υφυπουργός Οικονομίας, Θεοδώρα Τσάγκρη με τον ΣΕΒ.

Επιχειρώντας να αναλύσει κανείς την συγκρουσιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνει ότι αυτή δεν γίνεται για ένα καπρίτσιο. Εκτός από τις εμμονές κάποιων στελεχών του, έχει κυρίως στρατηγικούς στόχους, που είναι απόλυτα ταυτισμένοι με τη πολιτική επιβίωση της κυβέρνησης και την κατοχύρωση της θέσης του κομματικού της φορέα στο πολιτικό σκηνικό για τα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα, όπως δείχνουν οι σχετικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις συγκρούσεις που κάνει σχεδόν σε καθημερινή βάση, θέλει να δώσει το μήνυμα της μετωπικής αντιπαράθεσης με όλους και με όλα, που στέκονται κατά την εκτίμηση της ηγετικής του ομάδας, εμπόδια στην εφαρμογή της πολιτικής του. Το δόγμα είναι παλιό και γνωστό εδώ και δεκαετίες και αφορά την πρακτική της αριστεράς.

Το δόγμα αυτό λέει ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας, είναι απέναντι μας, είναι εχθρός μας, όργανο του συστήματος και του παλιού διεφθαρμένου καθεστώτος. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να δείξει στην κοινωνία, κυρίως στο χώρο της αριστεράς, ότι τον πολεμούν όλα τα μικρά και τα μεγάλα συμφέροντα που υπάρχουν στη χώρα. Συμφέροντα, που δεν τον αφήνουν να παράγει αποτελέσματα, γιατί κάποιοι δεν αντέχουν και δεν θέλουν την αριστερά στην εξουσία.

Ουσιαστικά με την τακτική των συγκρούσεων ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει τρεις στρατηγικούς στόχους.

  • Πρώτον: Να ικανοποιήσει το πολύ στενό του κομματικό του ακροατήριο, το οποίο αρέσκεται σε συγκρούσεις με πρόσωπα και θεσμούς, που κατά την άποψη του είναι στυλοβάτες των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι με τον τρόπο θα αποφύγει την αποσυσπείρωση, θα μείνουν κοντά του σε ένα μεγάλο βαθμό οι εκ της Αριστεράς προερχόμενοι πολίτες, που σήμερα είναι δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική
  • Δεύτερον: Να στήσει, όπου μπορεί τους δικούς του μηχανισμούς και τους δικούς του ανθρώπους μέσα σε κάθε θεσμό και τομέα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όσα έχουν γίνει με τις τηλεοπτικές άδειες και το σπρώξιμο του κ. Καλογρίτσα.
  • Τρίτον: Να κατασκευάσει άλλοθι για την εκλογική του ήττα. Με τις συγκρούσεις, που κάνει, θα μπορεί εύκολα να χρεώσει την πτώση του, στους παππάδες, στους καναλάρχες, στους βιομηχάνους στους δημοσίους υπαλλήλους.

Οι στρατηγικοί στόχοι, που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν ότι δεν πρόκειται να πλήξουμε το επόμενο διάστημα. Σίγουρα, θα έχουμε άφθονο θέαμα, για άρτο δεν μπορώ να σας πω…

 

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΥ

 pagenews.gr

Leave a Reply