ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διακομιδές με μουλάρια, άλογα μπουλντόζες και αγροτικά οχήματα!

0

 

 


 

 Η ΠΟΕΔΗΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ

 

ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΩΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΕΣ καταστάσεις περιγράφονται στην έκθεση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των διακομιδών ασθενών και στην λειτουργία των ΕΚΑΒ της χώρας, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Δυτικής Ελλάδας.

Ακινητοποιημένα ασθενοφόρα λόγω μηχανικών βλαβών και ελλείψεων πληρωμάτων και διακομιδές με μουλάρια, άλογα, μπουλντόζες και αγροτικά οχήματα, θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Που είναι το ΕΚΑΒ;

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ με μουλάρια – άλογα – μπουλντόζες – αγροτικά

«Ουαί κι αλίμονο στους ασθενείς»

«Ο θεός βοηθός»….Οι υπουργοί Υγείας δεν μπορούν να μοιράσουν «δύο γαϊδουριών άχυρα».

Το «τρίο της συμφοράς» της Δημόσιας Υγείας (Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης) εγκαινιάζει νέα Ασθενοφόρα με «ταρατατζούμ» προκειμένου να γίνουν αντιληπτά σε όλους τους κατοίκους (Κοζάνη, Ιωάννινα).

Όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας χορεύουν τα ποντίκια (στο κτίριο αχούρι της Κοζάνης) και τα ασθενοφόρα μένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών και ελλείψεων Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Περιοχές της χώρας που έχουν μεγάλη ανάγκη από ασθενοφόρα δεν προβλέφθηκε να προμηθευτούν καινούρια, παρ’ ότι έγιναν σχετικοί διαγωνισμοί από τις Διοικητικές Περιφέρειες (μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ). Οι διαγωνισμοί ακυρώθηκαν και μέχρι σήμερα δεν επαναπροκηρύχτηκαν με ευθύνη του ΕΚΑΒ και των Υπουργών Υγείας (κωλυσιεργούν).

Οι Περιφέρειες που δεν προμηθεύτηκαν νέα Ασθενοφόρα είναι της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Ελλάδας. Στις περιοχές αυτές κατοικεί το 70% του πληθυσμού της χώρας και είναι ανεπτυγμένο το 70% του στελεχιακού δυναμικού και των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα νέα Ασθενοφόρα που προμηθεύτηκαν οι περιοχές που εξυπηρετούν το 30% του πληθυσμού της χώρας, παρ’ ότι έγινε με πρωτοβουλία των Διοικητικών Περιφερειών και όχι της κυβέρνησης, παρ’ ότι παραμένουν ακινητοποιημένα από την έλλειψη Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Μάλιστα έχουν το θράσος να τα εγκαινιάζουν!!!

Στις εν λόγω Διοικητικές Περιφέρειες ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί προμήθειας νέων Ασθενοφόρων, λόγω δικαστικών προσφυγών των συμμετεχόντων εταιρειών.

Οι Υπουργοί Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ ζουν σε άλλο κόσμο.

Ξέρουν μόνο να διώκουν εργαζόμενους για κομματικούς λόγους.

Οι διακομιδές στην Περιφέρεια εξαιτίας των σαράβαλων, ακινητοποιημένων λόγω βλαβών ασθενοφόρων και ελλείψεων Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, γίνονται με μουλάρια, άλογα, αγροτικά οχήματα, ιδιωτικά οχήματα και εσχάτως με μπουλντόζες. Καθυστερούν οι διακομιδές με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Το ΕΚΑΒ στην Αττική δίνει στη κίνηση 55-60 Ασθενοφόρα πρωί – απόγευμα και 28-30την νύκτα. Τα Ασθενοφόρα είναι σαράβαλα καθότι έχουν διανύσει το κάθε ένα 900.000 χιλιόμετρα. Στο Νομό Αττικής αντιστοιχεί 1 ασθενοφόρο ανά 100.000 κατοίκους ενώ στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (διεθνή πρότυπα) αντιστοιχεί 1 Ασθενοφόρο ανά 30.000 κατοίκους. Στην περιφέρεια η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Το χειμώνα με την κακοκαιρία μόνο ο θεός μπορεί να βοηθήσει!!!

Στην Αττική τα λίγα στην κίνηση Ασθενοφόρα και οι συχνές διακομιδές των ιδίων ασθενών, αυξάνουν το χρόνο διακομιδής επιβαρύνοντας την υγεία τους.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Πεπαλαιωμένα μηχανήματα, δεν υπάρχει σύμβαση, δε γίνεται τακτική συντήρηση. Έλλειψη προσωπικού, αυτό αναφέρει η έκθεση της ΠΟΕΔΗΝ. Ευτυχώς που υπάρχουν οι δωρεές και διατηρείται ζωντανό το ίδρυμα χάρη και στην φιλοτιμία του προσωπικού λέμε εμείς όπως επισημαίνουν οι φορείς και κατά την πρόσφατη επίσκεψη γαλάζιου κλιμακίου…που μάλλον ΔΕΝ είδε τις λεπτομέρειες!!! Όπως και η ρευστοποίηση δωρεάς για την μονάδα τεχνητού νεφρού που θα αναβαθμιστεί.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply