ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επαναλειτουργία του τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ ζητούν Κοζομπόλη και Κωνσταντινέας

0

 

 


 

 

 

ΜΕΤΑ την πρόσφατη αναφορά του ζητήματος της κατάργησης του τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας, στα στελέχη του κλιμακίου της Ν.Δ. που επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα το νομό Μεσσηνίας στο πλαίσιο της «Συμφωνίας Αλήθειας», με το θέμα του ιδρύματος και το εν λόγω τμήμα, ασχολούνται και στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος στο νομό Γιώτα Αμανατίδη – Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, σε επιστολή τους στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ζητούν την επαναλειτουργία του.
Αρχικά, αναφέρονται στη «σημαντική τομή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της ευρύτερης περιφέρειας» που αποτέλεσε η ίδρυση του Τ.Ε.Ι Καλαμάτας το 1989 και στέκονται ιδιαίτερα στο σημαντικό όπως επισημαίνουν αυτό τμήμα. «Το εν λόγω τμήμα, λειτούργησε στα νέα τότε, κτίρια του Α.Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου και περιελάμβανε δυο αμφιθέατρα, δυο εργαστηριακές αίθουσες και την αίθουσα Κλινικής και Λόγου,  με σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων σπουδών. Η σύνδεση του τμήματος με την κοινωνία αποτέλεσε πρότυπο για τον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε ακαδημαϊκό εξάμηνο και σε εβδομαδιαία βάση, πάνω από 50 παιδιά της Μεσσηνίας παρακολουθούσαν δωρεάν συνεδρίες, με σκοπό την αποκατάσταση προβλημάτων ομιλίας και λόγου. Το Τμήμα συνεργαζόταν και με άλλες δομές της πόλης της Καλαμάτας όπως τέσσερις βρεφονηπιακούς σταθμούς, δύο νηπιαγωγεία, δύο δημοτικά σχολεία, το ειδικό σχολείο Καλαμάτας, το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Μεσσηνίας, το Γηροκομείο καθώς επίσης και με Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου» ανέφεραν μεταξύ άλλων στον υπουργό οι βουλευτές του νομού. «

Σήμερα, έπειτα από την εφαρμογή του “Σχεδίου Αθηνά” και τον οικονομικό στραγγαλισμό των πέντε πρώτων ετών της κρίσης, μία ενιαία και δυναμική εκπαιδευτική οντότητα με άμεση διασύνδεση με την τοπική οικονομία και περαιτέρω προοπτική, εγκαταλείπεται στην τύχη του. Το Φ.Ε.Κ του “Σχεδίου Αθηνά” οδηγεί σε κλείσιμο το νεοϊδρυθέν Τμήμα Λογοθεραπείας εξαιτίας τοπικών  πελατειακών  σχεδιασμών, που απέχουν από την ευρύτερη προσπάθεια δημιουργικής ανασυγκρότησης, με άμεσο κίνδυνο την απώλεια δημόσιων χρημάτων που επενδύθηκαν.

Επειδή, λοιπόν, επενδύθηκαν σημαντικοί πόροι του Έλληνα πολίτη για την ανάπτυξη του Α.Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου από το 1989 έως σήμερα, επειδή η διασύνδεση της τοπικής οικονομίας και της εκπαιδευτικής καινοτομίας θα αποτελέσει το βάθρο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, επειδή διακηρυγμένη πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί η ανάσχεση της καταστροφικής λογικής του “Σχεδίου Αθηνά” και η ανάδειξη της δυναμικής δυνατότητας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας και επειδή το τμήμα Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου αποτελεί υπόδειγμα εξωστρέφειας και ενδυνάμωσης του κοινωνικού ιστού στα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας του, ζητούμε να μας ενημερώσετε για τα μέτρα που προτίθεστε να λάβετε για την ανάσχεση της διακοπής λειτουργίας  του τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου», τονίζουν η Γιώτα Αμανατίδη – Κοζομπόλη και ο Πέτρος Κωνσταντινέας.

 

 

Leave a Reply