ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η «Τσερτομανία» καλά κρατεί στην Τριφυλία…

0

 

 


 

 

 

Ο γνωστός τραγουδιστής Μπάμπης Τσέρτος ίσως είναι το δημοφιλέστερο πρόσωπο στην Τριφυλία, αφού κατά τις δεκαετίες του ’80 και ’90 κάθεa καλοκαίρι… χάλαγε κόσμο στα περίφημα «Μπαγλαμαδάκια».

Είχε δημιουργήσει ο δημοφιλής Μπάμπης κουλτούρα στην περιοχή σε αντίθεση με τη φιλοσοφία των «σκυλάδικων» που μεσουρανούσε τότε σε άλλες περιοχές.

Το «τεστ Τσέρτος» επαναλήφθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα το βράδυ στο γνωστό κέντρο «Στεφανής», στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας, και μάλιστα για καλό σκοπό, αφού τη μουσική βραδιά διοργάνωσε ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος (ΜΕΣΚ) και τα έσοδα διατέθηκαν για εξόφληση της συμμετοχής του στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» που εδώ και χρόνια διοργανώνεται στην Τριφυλία τα καλοκαίρια.

Η βραδιά όπως μάθαμε είχε πολύ κέφι και πολλοί Τριφύλιοι ξανάζησαν μεγάλες στιγμές όπως παλιά στα «Μπαγλαμαδάκια».

Η πρόεδρος και ψυχή του ΜΕΣΚ Σόνια Τουρκολιά ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή και το Μπάμπη Τσέρτο για την ευγενική του προσφορά, πλέκοντας το εγκώμιο του καλλιτέχνη που διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την Τριφυλία. Μαζί του ήταν η εξαιρετική Ειρήνη Τουμπάκη, ενώ τη μοναδική μουσική βραδιά τίμησαν με την παρουσία του μεταξύ πολλών άλλων ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, η αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βιβή Παντελάκη και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων αλλά και προσωπικοί φίλοι του Μπάμπη Τσέρτου. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του ΜΕΣΚ και την ανταπόκριση του καλλιτέχνη. Πάντα τέτοια.

Θ. Τ.

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply