ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καραμανλής, Καραμανλικοί, ΕΛΣΤΑΤ, Ν.Δ.

0

 

 

 


επισημανσεις

PANTESΤου Θανάση  Παντέ

«Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ δεν περνά και τις καλύτερες εποχές του, ο μαοϊσμός έχει εκμετρήσει το ζην προ πολλού, ο σταλινισμός επιβιώνει μετά δυσκολίας ελέω ΚΚΕ και λοιπών ιστορικών απολιθωμάτων, ευτυχώς υπάρχει ο καραμανλισμός για να μας θυμίζει τα νιάτα μας…

Η ΙΣΤΟΡΙΑ της παραπομπής Γεωργίου και τα όσα ακολούθησαν αποδεικνύουν δυστυχώς ότι στην Ελλάδα μπορούν ακόμη να επιβιώνουν πρόσωπα, αντιλήψεις και πολιτικές που αλλού έχουν περάσει προ πολλού στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

ΕΔΩ βέβαια δεν έχουμε να κάνουμε κυρίως με παρωχημένες ιδεολογικές αντιλήψεις αλλά με την προσπάθεια διαιώνισης μιας κομματικής φεουδαρχίας με μοναδικό στόχο τη νομή και τη διανομή της εξουσίας.

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ καραμανλικοί και ο σιωπηλός αρχηγός τους που παριστάνουν ακόμη και σήμερα ότι δεν γνωρίζουν πώς χρεοκόπησαν τη χώρα δεν ενδιαφέρονται για τη δικαίωσή (!) τους αλλά προσπαθούν να υπερασπίσουν και να συντηρήσουν την υπόγεια συμμαχία τους με το σημερινό σύστημα εξουσίας.

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ του καραμανλισμού ίδρυσε τη ΝΔ το 1974 για να υπερβεί την απαξιωμένη προδικτατορική ΕΡΕ. Οι νεόκοποι προστάτες του καραμανλισμού δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσει ένα νέο στίγμα η παράταξή τους, να ξεφύγει από τη λαϊκίστικη αντιμεταρρυθμιστική πολιτική που ακολούθησε μετά το 2004, αλλά αποσκοπούν κυρίως στη με κάθε τρόπο προσωπική τους επιβίωση. Δεν διστάζουν να συμμαχήσουν και να συνυπάρξουν με τον αριστερό λαϊκισμό, αρκεί να πετύχουν τον στόχο τους.

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ της Μεταπολίτευσης, είτε μας αρέσει είτε όχι, συνέβαλε ουσιαστικά στην επικράτηση φιλελεύθερων δημοκρατικών θεσμών στη χώρα μας.

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ο σιωπηλός, αντιθέτως, υπέκυψε στη γοητεία του παπανδρεϊκού λαϊκισμού, χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα να ελέγξει τις υπερβολές του. Διαχειρίστηκε την εξουσία του περισσότερο ως παρατηρητής παρά ως ενεργός διαμορφωτής της.

ΑΝΕΧΘΗΚΕ και επιβράβευσε την ήσσονα προσπάθεια και παρέδωσε μια Ελλάδα πολύ χειρότερη από αυτήν που είχε παραλάβει…

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ προστάτες του καραμανλισμού επικαλούνται ως άλλοθι την πολιτική και την ιστορία του ιδρυτή της παράταξης για να εξασφαλίσουν την πολιτική επιβίωσή τους.

ΚΑΙ το μόνο που καταφέρνουν είναι να ευτελίζουν και να απαξιώνουν την ιστορία του και την όποια πολιτική κληρονομιά του…».

***

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να γίνει κατανοητή η ενόχληση των Καραμανλικών για όσα σχετίζονται με την ΕΛΣΤΑΤ και την παραπομπή Γεωργίου, αν βέβαια αυτή η ενόχληση συνοδευόταν από πειστικά επιχειρήματα.

ΚΑΤΙ τέτοιο ωστόσο δεν συμβαίνει και ούτε δείχνει να ενδιαφέρει τους ίδιους να πείσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ του Σήφη Πολυμίλη από τον Αύγουστο δημοσιευμένο, έχει διατηρήσει την επικαιρότητά του όσο κι αν προσωρινά το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ έχει κοπάσει.

ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ βέβαια η κρίση στις σχέσεις Καραμανλή-Μητσοτάκη που αποσοβήθηκε τελευταία στιγμή για να γίνει ρήξη, αναγκαζόμενος  ο Μητσοτάκης να αλλάξει στάση και να δεχθεί να υποστηρίξει με βαριά καρδιά πάντως την πολιτική Καραμανλή την περίοδο 2004-2009.

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ο νεότερος βέβαια καμία σχέση με τον θείο του δεν έχει πολιτικά,  παρά μόνο το ονοματεπώνυμό του.

ΜΠΟΡΕΙ σε προσωπικό επίπεδο να είναι συμπαθέστατος, πολιτικά ωστόσο πολύ απέχει από το μοντέλο του Καραμανλισμού που ο θείος του ήθελε για τη ΝΔ.

ΓΙΑ να είμαστε ακριβείς η ΝΔ επί της ουσίας έπαψε να υφίσταται ως καραμανλικό κόμμα από τότε που ο ιδρυτής της αποχώρησε απ’ αυτήν για να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 1980.

ΕΚΤΟΤΕ η ΝΔ υπέστη τόσες μεταλλάξεις περισσότερες κι απ’ αυτές του Μάικλ Τζάκσον, για να φτάσει στη σημερινή της κατάσταση που δεν είναι και ό,τι καλύτερο βέβαια.

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ο ιδρυτής της ΝΔ, ούτε θα το φανταζόταν πως θα εξελισσόταν το κόμμα που ίδρυσε, αν και θα έπρεπε βέβαια, όταν εξελέγη αρχηγός ο Μαθουσάλας Μητσοτάκης στο πολύ μακρινό πια 1984.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ χρόνια αργότερα κι έχοντας μεσολαβήσει αμέτρητα παρατράγουδα πάλι ένας Μητσοτάκης και ένας Καραμανλής συνωστίζονται στην ηγεμονία της ΝΔ διεκδικώντας θέση στην εξουσία.

ΤΟ ’ΧΕΙ η μοίρα του το κόμμα της ΝΔ να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ τους ηγέτες της, μετά τον ιδρυτή της μέχρι σήμερα και θα καταλάβετε…

 

Θανάσης Παντές

Leave a Reply