ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο καθαρισμός της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας

0

 

 


ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενθουσιασμό κάτοικοι και επισκέπτες από την Πύλο, την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τον καθαρισμό που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής των πουλιών, την περασμένη Κυριακή.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οργανώθηκε καθαρισμός της παραλίας του Διβαρίου από εθελοντές και φίλους της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας. Συλλέχθηκαν περισσότερες από 20 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων. Στο τέλος του καθαρισμού όλοι οι συμμετέχοντες καθώς και οι λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και την ελπίδα για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή σε ανάλογες μελλοντικές πρωτοβουλίες.

Οι συμμετέχοντες παράλληλα με τον καθαρισμό είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν σε αυτό το όμορφο περιβάλλον που προσφέρει η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και να παρατηρήσουν κάποια είδη πουλιών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή.

Μετά το τέλος του καθαρισμού, το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη φορά που θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη δράση και με το αίσθημα ότι όλοι μαζί μπορούμε να αναδείξουμε τη περιβαλλοντική αξία της περιοχής μας.

Ο καθαρισμός της Λιμνοθάλασσας στη Γιάλοβα έγινε με την υποστήριξη του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη” και του οργανισμού νεολαίας Κ.Α.ΝΕ.

  • Για αντίστοιχες δράσεις και πληροφορίες σχετικά με τη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Διονύση Παπαδάτο στο τηλέφωνο 6986689093.

Leave a Reply