ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου – Αιχμές Ιερώνυμου κατά Φίλη

0

 

 

 


Από το πρωί της Τρίτης έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου 

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη, υπό του νεοτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γωργίου, ενώ αμέσως μετά άρχισαν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με εναρκτήρια Ιερά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, προσφώνησε τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους, ενώ αντιφώνησε ο πρώτος τη τάξει Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Αιχμές Ιερώνυμου κατά Φίλη: Ο δημόσιος διάλογος βομβαρδίζεται με ανεξήγητη φλυαρία

Κατά τη διάρκεια της προσφώνησής του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άφησε αιχμές κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.

«Ο δημόσιος λόγος το τελευταίο διάστημα έχει βομβαρδιστεί με μία ανεξήγητη φλυαρία, πολυλογία, λόγια, λόγια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία δεν διανοείται να απευθυνθεί στα παιδιά της με ιδεοληψίες με αγκυλώσεις, με σύνδρομα μειονεξίας, με απωθημένα από το παρελθόν ή με φαντασιακή ενατένιση του μέλλοντος».

Ο κ. Ιερώνυμος παρουσιάζει την, 86 σελίδων, εισήγησή του με θέμα «εκκλησιαστικοί προβληματισμοί».

Αργότερα θα ακολουθήσει η εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.

Τέλος θα παρουσιασθούν οι Εκθέσεις Πεπραγμένων των Συνοδικών Επιτροπών για το εκκλησιαστικό έτος 2015-2016 από τους Σεβασμιωτάτους Προέδρους τους και θα ακολουθήσει συζήτηση, ενώ μετά το διάλειμμα θα συμπληρωθεί ο κατάλογος των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων.

74 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply