ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ψίχουλα» τελικά από την κυβέρνηση στο Δήμο Καλαμάτας για τις ζημιές!

0

 

 


ΜΟΛΙΣ 250.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ

 

  • ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ –ΔΥΣΤΥΧΩΣ- ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ «ΦΩΝΗΣ»
  • ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 600 ΕΥΡΩ

 

ΜΟΛΙΣ 250.000 ευρώ από τα 5,5 εκατομμύρια, τα οποία οι ίδιοι οι υπουργοί χαρακτήριζαν ως «ψίχουλα», θα διατεθούν στο Δήμο της Καλαμάτας για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που υπέστησαν αρκετές περιοχές από τη φονική κακοκαιρία της 7ης Σεπτεμβρίου.
Δυστυχώς, το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Φ» επιβεβαιώθηκε, με την Καλαμάτα, η οποία επλήγη ιδιαίτερα και βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» των… επικριτών, λες και αλλού δεν σημειώθηκαν ζημιές, να κάνει να λαμβάνει τόσο λίγα χρήματα που δεν αρκούν καλά – καλά για την ολοκλήρωση ούτε ενός ολοκληρωμένου έργου!
Το… αστρονομικό ποσό των 250.000 ευρώ, ένα μήνα μετά το καταστροφικό κύμα κακοκαιρίας, θα διατεθεί για έργα στη Θουρία, εκεί μάλιστα, θα δοθούν και τα περισσότερα χρήματα, στο Αρφαρά και το Πλατύ, στο Πήδημα, το Γαρδίκι και την Πολιανή καθώς και για την δημοτική οδοποιία.
Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Παν. Νίκας είχε στείλει επιστολές με φωτογραφικό υλικό και άλλα δεδομένα στους αρμόδιους υπουργούς, διεκδικώντας την υλοποίηση μιας σειράς έργων και παρεμβάσεων σε όλους τους τομείς, καυτηριάζοντας το γεγονός πως δεν είχε γίνει απολύτως τίποτε από την κυβέρνηση, στην κατεύθυνση της ανακούφισης των πληγέντων.
Δυστυχώς, αυτό που με καθυστέρηση έγινε, κάθε άλλο παρά αρκετό είναι με τον προβληματισμό να παραμένει έντονος και την δημοτική αρχή να συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο εντός της εβδομάδος για το μείζον αυτό θέμα.
ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 600 ΕΥΡΩ
Στο μεταξύ, με αγωνία περιμένουν τα μέλη των 408 οικογενειών που επλήγησαν στην Καλαμάτα, την πίστωση του βοηθήματος των 600 περίπου ευρώ, το οποίο σύμφωνα με την κυβέρνηση θα πάρουν πρώτοι, καθώς η διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου, της οποίας πολιτικά προΐσταται ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, έκανε λεπτομερέστατη και ακριβή καταγραφή, καταθέτοντας τον πλέον καταρτισμένο φάκελο στο αρμόδιο υπουργείο. Έτσι, άμεσα θα εκταμιευθεί ως έναντι 1.000.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες, με τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα να λαμβάνει τα μισά από αυτά τα χρήματα. Χρήματα που προφανώς δεν αρκούν για κάτι… ουσιώδες, παρά μόνο για μια «πρόσκαιρη» ανακούφιση των οικογενειών που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται από το μένος των φαινομένων.                      

                                                                Γεωργία Αναγνωστοπούλου
 

 

 Το πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» της 24ης Σεπτεμβρίου 2016 που «προέβλεπε» τα «ψίχουλα» είχε τύχει της δυσαρέσκειας κυβερνητικών κύκλων και τοπικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα τι έχουν να πουν όλοι όσοι διαφημίζουν τα «κατόπιν ενεργειών» κυβερνητικών παραγόντων και βουλευτών χύνοντας μαύρο δάκρυ για τους πληγέντες της Καλαμάτας;

 

01-24.qxd

Leave a Reply