Γιατρός χωρίς άδεια χορηγούσε πιστοποιητικά για όπλα

 

 


 

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας άνδρας 76 ετών στην Ηλιούπολη, κατηγορούμενος για παράνομη άσκηση ιατρικού επαγγέλματος, ενώ παράλληλα συνελήφθη και ένας 41χρονος συνεργός του για απάτη.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 76χρονος ασκούσε το επάγγελμα του ιατρού, ενώ είχε διαγραφεί από τον Ιατρικό Σύλλογο από το 1998, και χορηγούσε ιατρικά πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών κατοχής κυνηγετικών πυροβόλων όπλων, καθώς και όπλων για σκοπευτική χρήση.

Παράλληλα, ο 41χρονος συνεργός του ασκούσε καθήκοντα γραμματέα και βοηθού, εκδίδοντας ηλεκτρονικά εντολές συνταγογράφησης, καθ’ υπόδειξή του.

Έπειτα από έρευνα στον χώρο του ιατρείου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ σφραγίδες, τρία συνταγολόγια και πληθώρα μπλοκ συνταγογράφησης φαρμάκων και αποδείξεων παροχής υπηρεσιών χωρίς την προβλεπόμενη διάτρηση. Σύμφωνα με την αστυνομία, υπολογίζεται ότι από το 2011 μέχρι σήμερα το χρηματικό όφελος που αποκόμισε ο 76χρονος από την παράνομη δραστηριότητά του υπερβαίνει το ποσό των 63.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

55 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply