ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ SCHROZBERG ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

0

 

 


 

Με τις καλύτερες εντυπώσεις  αποχώρησε  από την Πύλο η Δήμαρχος του Δήμου Schrozberg της Γερμανίας κ. Ζακλίν Φόρεντερ. Τη Δήμαρχο φιλοξένησε για δύο μέρες ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, στο πλαίσιο της Διαδημοτικής Συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών και του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών Πελοποννήσου και Σβέμπις Χαλ.

Τα μέλη της αποστολής από τη Γερμανία, τα οποία αποτελούνταν από Δημάρχους, εκπροσώπους της Περιφέρειας αλλά και Αγροτικών Συνεταιρισμών της Περιφέρειας Σβέμπις Χαλ, θέλοντας να ανταποδώσουν προγενέστερη επίσκεψη των ελλήνων δημάρχων στους Δήμους της Γερμανίας, ήλθαν στην Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αρχικά συναντήθηκαν με στελέχη της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, ενώ την επόμενη ημέρα την αποστολή υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, στην Τρίπολη, παρουσία εκπροσώπων της αναπτυξιακής και φορέων Πολιτισμού της Περιφέρειας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή των Δημάρχων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης στους εκάστοτε δήμους και τις κοινότητες. Η κ. Φόρεντερ φθάνοντας στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, επισκέφθηκε μεταξύ άλλων τα κάστρα, της αρχαιότητες της περιοχής, αλλά και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων στη Χώρα.

Leave a Reply