ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

0

 

 

 


 

 

Ξεκινάει άμεσα το μεγάλο έργο εγκατάστασης

και λειτουργίας του φωτοβολταϊκού σταθμού

200.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

 

ΞΕΚΙΝΑΕΙ τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο Καλαμάτας η κατασκευή του νέου μεγάλου έργου, εγκατάστασης και λειτουργίας φωτοβολταϊκού σταθμού με τη μέθοδο του Net Metering, του συμψηφισμού δηλαδή παραγόμενης-καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Πρόκειται για την δυνατότητα που αποκτά το ίδρυμα να γίνει αυτοπαραγωγός της ηλεκτρικής ενέργειας για την κάλυψη ιδίων αναγκών με την εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού.

Η υλοποίηση του έργου, όπως έχει σχεδιαστεί από την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος και τα στελέχη της τεχνικής του υπηρεσίας, περιλαμβάνει δύο φάσεις.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά η 1η φάση, με την εγκατάσταση ενός μικρού φωτοβολταϊκού σταθμού 20KWp πάνω από το κτίριο ενέργειας και το επόμενο διάστημα και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα ολοκληρωθεί και η 2η φάση με το πιλοτικό project του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, το γερμανικό Φορέα Διεθνών Συνεργασιών, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και Ενέργειας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η 2η φάση του έργου περιλαμβάνει την στέγαση του parking στο προαύλιο χώρο με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκού σταθμού.

Πρόκειται για ένα έργο που η διοίκηση, το έχει σχεδιάσει και δρομολογήσει τα τελευταία δύο χρόνια στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων με την χρήση των ΑΠΕ. Η νοσηλευτική μονάδα της Καλαμάτας διαθέτει περίπου 5 στρέμματα επιφάνεια θέσεων στάθμευσης οι οποίες αφού στεγαστούν, στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας της τάξεως του 40 % σε ετήσια βάση που σε χρήματα, μεταφράζεται σε 200.000 ευρώ το χρόνο. Επίσης, αναμένεται αν επιτευχθεί μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μέσω της μείωσης των εκπομπών των αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή, μείωση λειτουργικού κόστους του νοσοκομείου, ενεργειακή αναβάθμισή του,  αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών μέσω της παροχής στεγασμένων θέσεων στάθμευσης και αύξηση μέτρων ασφαλείας μέσω της εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας και παρακολούθησης εξωτερικών χώρων.

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΜΠΕΖΟΥ

Με αφορμή την έναρξη του έργου τις αμέσως επόμενες ημέρες ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Μεσσηνίας  Γεώργιος Μπέζος επεσήμανε πως αυτό εντάσσεται στο τρίπτυχο: ενεργειακή εξοικονόμηση – οικονομία πόρων και προστασία  περιβάλλοντος.

«Έχουμε επισημάνει πολλές φορές, ότι για μας αποτελεί μέγιστη υποχρέωση, ο σεβασμός και στο τελευταίο ευρώ του κάθε Έλληνα φορολογούμενου πολίτη. Εξοικονομούμε πόρους από την μια και βελτιώνουμε την ποιότητα παροχής υπηρεσιών Υγείας από την άλλη. Μετατρέπουμε καθημερινά το νοσοκομείο Καλαμάτας, σε υγειονομικό κέντρο όλης της περιφέρειας Πελοποννήσου, στο Νοσοκομείο όλων των Πελοποννησίων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέζος και επεσήμανε πως η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί. «Με αυτή τη στρατηγική πορευόμαστε όλα τα προηγούμενα χρόνια και έτσι θα συνεχίσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλά και τον συμπατριώτη μας υπουργό Αλέξη Χαρίτση που στην υλοποίηση του παραπάνω έργου αποτελούν αρωγοί και υποστηρικτές αυτής της μεγάλης και δημιουργικής πρόκλησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής του ιδρύματος.

94 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply