«Καραβάνι υγείας» με οδηγό το «κάμπριο ΕΚΑΒ Πολάκη»

 

 

 


 

 

Με οδηγούς της πορείας δύο άλογα που έσερναν άμαξες κι ένα ανοιχτό αγροτικό που έφερε τον τίτλο «κάμπριο ΕΚΑΒ Πολάκη» πραγματοποίησαν, υπό τη συνοδεία και μηχανών και ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία-μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και νοσοκομειακοί γιατροί, στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεών τους.

Το «Καραβάνι της Υγείας» ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης από τα κεντρικά γραφεία του ΕΚΑΒ και περνώντας από τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Σωτηρία» που βρίσκονται στη λεωφόρο Μεσογείων, προχώρησε στη Βασιλίσσης Σοφίας, περνώντας από τα Νοσοκομεία «Αλεξάνδρας», «Ιπποκράτειο», «Αρεταίειο», ΝΜΤΣ, «Αιγινίτειο» και «Ευαγγελισμός».

Η πορεία των εργαζομένων κατέληξε στην οδό Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας, μέσω των Πανεπιστημίου και Γ’ Σεπτεμβρίου. Οι εργαζόμενοι απέκλεισαν τη μία λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στους δρόμους του κέντρου.

Έξω από το υπουργείο Υγείας βρέθηκαν και νοσηλευτές και γιατροί στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «κατάρρευση» του ΕΣΥ, αναφέροντας ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, επίσης ότι οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα νοσοκομεία θα λάβουν 1.156 δισ. ευρώ και τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Γιατροί και εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας.

 

19 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply