ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ…ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

0

 

 

 


 

H ΤΡΙΦΥΛΙΑ μαζί με άλλους Δημάρχους της Πελοποννήσου μετά από ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. Τριφυλίας για πρώτη φορά θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπηθεί στις Βρυξέλλες, στις 11 Οκτωβρίου. Σε μια τελετή ευρωπαικού επιπέδου ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας θα υπογράψει το «Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια».

 Η πρωτοβουλία για το Σύμφωνο των Δήμων υπέρ του κλίματος με την ενεργειακή τους επάρκεια αποτέλεσε το απόσταγμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων μέσα από δύο θεματικές εκδηλώσεις στο Ευρωκοινοβούλιο. Στις συνεδριάσεις θα αναλυθούν τόσο η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας με δράσεις που θα μειώσουν την εκπομπή ρύπων καθώς και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας με προσβάσεις σε νέες εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Ήδη το Δ.Σ. Τριφυλίας ψήφισε πρόσφατα την μελέτη για την ενεργειακή επάρκεια του Δήμου όπου η τοπική αυτοδιοίκηση με την συμβολή των πολιτών, κατέχουν ηγετικό ρόλο στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, με  μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Σύμφωνα με την μελέτη ο Δήμος Τριφυλίας εκπόνησε στρατηγικό σχέδιο βελτίωσης και εξοικονόμησης των ενεργειακών του αναγκών με απώτερο στόχος την  μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ως το 2020 στο 20%.

 

ΙΩΑΝ. ΜΠ.

Leave a Reply