«Πρωταγωνίστησε» στην κηδεία του «αδελφού Στέλιου» στην Κρήτη ο Λυκούργος Γαϊτανάρος!

 

 

 


 

 

Με λεωφορεία, αεροπλάνα και παπόρια έφθασε στην Κρήτη η «αντιπροσωπεία» από την Καλαμάτα με επικεφαλής τον 90χρονο Λυκούργο Γαϊτανάρο για ύστατο χαίρε στον 104χρονο «αδελφό Στέλιο»!

Η σχέση του Λυκούργου Γαϊτανάρου με τον Στυλιανό Παττακό, εκ των ηγετικών στελεχών της 7χρονης Χούντας των συνταγματαρχών του 1967 ήταν στενή και διαχρονική από τότε!

Χθες το μεσημέρι στις 12 στο χωριό Αγία Παρασκευή Αμαρίου στον ιερό ναό Αγίου Στυλιανού, κηδεύτηκε ο Στυλιανός Παττακός, παρουσία συγγενών, οπαδών της Χούντας και  βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Τον επικήδειο εκφώνησε έμφορτος από συγκίνηση «ο αδελφικός του φίλος και συνεργάτης του», όπως αυτοαποκαλείται, Λυκούργος Γαϊτανάρος!  

Η «απόβαση» του «αδελφού Λυκούργου» στην Κρήτη για το τελευταίο ταξίδι του «αδελφού Στέλιου», υπό κάποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να γίνει και ταινία με πρωταγωνιστή τον Λυκούργο! Αν όχι ταινία, τουλάχιστον, ντοκιμαντέρ…

Πάντως ο «αδελφός Στέλιος είχε πει τα εξής φοβερά: «Μας ρωτάνε αν μπορούμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο! Τους απαντάμε: Εμείς κυκλώνουμε το τετράγωνο…». Και στην Καλαμάτα σε ομιλία μπροστά στα «Γαλάξια» για το «δημοψήφισμα» του 1968: «Την Κυριακή ψηφίζουμε «ΝΑΙ» όποιος ψηφίσει «ΟΧΙ» θα τον φάει η οχιά»!… Παρ’ όλα αυτά για κάποιους (πολλούς θα έλεγα) ο «αδελφός Στέλιος» ήταν «ένας από τους τέσσερις μεγάλους…», μιας εποχής όπου η δημοκρατία μπήκε στο γύψο και η Ελλάδα σε εθνικές περιπέτειες! Η ιστορία θα κρίνει…

Θ. Τ.

 

 

 

2,891 Συνολικές προβολές, 5 Σήμερα

Leave a Reply