ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η κραυγή αγωνίας ενός γιατρού για τις τραγικές συνθήκες λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας!

0

 

 

 

 


 

Για άλλη μία φορά, το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο της Γορτυνίας, ακινητοποιήθηκε στο δρόμο, με την ασθενή να υποφέρει αφού είχε υποστεί κάταγμα και να περιμένει το ΕΚΑΒ από την Τρίπολη, για να τη μεταφέρει στο Νοσοκομείο.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τα Κέντρα Υγείας της Γορτυνίας (και όχι μόνο) και που δεν τιμά κανέναν, δυστυχώς τείνει να γίνει μόνιμη και συνεχώς να επιδεινώνεται μάλιστα, επισημαίνει το kalimera-arkadia.gr.

Για τις τραγικές ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας, είναι χαρακτηριστικό το ξέσπασμα του γιατρού (Επιμελητή Β’) Δημητρίου Κολοκυθά ο οποίος έγραψε:

“Η ζωή είναι μεγάλη “πουτ@να” και κοίτα πως τα φέρνει, που έναν χρόνο σχεδόν πριν φωνάζαμε και προειδοποιούσαμε για τις τραγικές ελλείψεις στο δύσμοιρο Κ.Υ Δημητσάνας που είναι αφημένο στην τύχη του και όλοι μας έλεγαν να κάνουμε υπομονή!
Τα ‘φερε λοιπόν σήμερα έτσι η ζωή, που έναν χρόνο μετά, το ασθενοφόρο-σακαράκα ακινητοποιήθηκε ξανά, από μηχανική βλάβη στην Καρκαλού (3 χλμ. από τη Δημητσάνα) με την άτυχη ασθενή, εντός του, να υποφέρει από κάταγμα ισχίου και τον διασώστη και τον γιατρό να κοιτούν στωικά και αμήχανα, περιμένοντας να έρθει το ΕΚΑΒ από Τρίπολη (μετά από 50 λεπτά) να διακομίσει την ασθενή!
Όλα αυτά, φυσικά, συμβαίνουν στην μαγευτική ορεινή Αρκαδία των τουριστικών οδηγών, των πεντάστερων ξενώνων και ξενοδοχείων, των ευρωπαϊκών πιστοποιημένων μονοπατιών, κλπ, κλπ, κλπ!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Τι θα γίνει, από εδώ και πέρα;;;

 1. Ο βουλευτής θα κάνει ξανά άλλη μια επερώτηση στη Βουλή για την “δραματική κατάσταση της Υγείας” και θα τσιμπήσει τα 150-200 ευρώ ως βουλευτικό επίδομα της κάθε επερώτησης που θέτει!!!
  2. Ο αρμόδιος (αναρμόδιος) υπουργός θα πει (αν μπει στον κόπο να απαντήσει) ότι παρέλαβε καμμένη γη και ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι και φυσικά θα τσαμπουκαλευτεί βρίζοντας κατά τα ειωθότα!
  3. Ο Δήμος θα πει – κλασσικά – ότι δεν είναι δική του δουλειά και δικαιοδοσία και ότι αν είχε αυτός την εποπτεία του Κέντρου Υγείας θα ζούσαμε σε Χρυσό Αιώνα!!!
  Μετά θα γυρίσει πλευρό και θα συνεχίσει τον μακάριο ύπνο του!
  4. Θα το κουβεντιάσουμε (κάνοντας υψηλές πολιτικές αναλύσεις) στις ταβέρνες και τα καφενεία του χωριού για καμιά βδομάδα (και πολύ λέω!) και θα γυρίσουμε στη μιζέρια μας, περιμένοντας το επόμενο 3ήμερο αργίας να “βουλιάξει η Δημητσάνα από κόσμο” και να “γεμίσουν οι ταβέρνες και οι ξενώνες” για να ‘μαστε όλοι ευτυχισμένοι!!!
  5. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τον σταυρό μας σε κάθε εφημερία γιατροί, νοσηλευτές και διασώστες που ασκούμε ιατρική σε πρωτόγονο επίπεδο, χωρίς υλικά, χωρίς μηχανήματα και να διακομίζουμε ασθενείς με την σακαράκα που καλείται Ασθενοφόρο…
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  “…Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,”
  προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!”

 

Leave a Reply