ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με την ελιά και το ελαιόλαδο στο επίκεντρο ξεκινούν τον επόμενο μήνα τα σεμινάρια

0

 

 

 


 

ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Με πέντε σημαντικές θεματικές ενότητες ξεκινούν τον επόμενο μήνα τα σεμινάρια του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας. Η πρώτη, αφορά στην ελιά και θα υπάρξει εξειδίκευση στην επεξεργασία της και φυσικά στο ελαιόλαδο. Η επόμενη ενότητα αφορά στα αρωματικά φυτά, η τρίτη στην επεξεργασία  και τυποποίηση τροφίμων, μια ακόμη στο ηλεκτρονικό εμπόριο και η τελευταία στην έναρξη οικονομικής διαχείρισης αγροδιατροφικής επιχείρησης.

Η οικονομική συμμετοχή θα είναι συμβολική και θα κυμανθεί μεταξύ 70 και 90 ευρώ, ενώ το κύριο βάρος του κόστους θα επωμισθεί το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη, το οποίο άλλωστε ίδρυσε και χρηματοδοτεί. Η λειτουργία του υλοποιείται σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του δήμου Καλαμάτας, του ΤΕΙ Πελοποννήσου και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Προόδου Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

 

ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΒΟΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΓΡΑΦΕΙΑ

Ενόψει της έναρξης των σεμιναρίων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, στην οποία παρευρέθησαν ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος, Ξενοφών Κάππας και ο εκπρόσωπος της Σχολής Φίλιππος Παπαδόπουλος. Την πρόθεσή του ο δήμος να συμβάλλει όσο μπορεί εξέφρασε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. «Πρόκειται για ένα πολύ καλό νέο για την πόλη της Καλαμάτας και τη Μεσσηνία, όσον αφορά στη διάχυση της γνώσης σε θέματα παραγωγής και διάθεσης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Επίσης, πολύ καλό νέο αποτελεί η συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, η οποία σε πρακτικό επίπεδο είναι το καλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Ελλάδα, με εξαιρετικές επιδόσεις όχι μόνο στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, αλλά και στη διάθεσή τους και, μάλιστα, σε πολύ υψηλότερες τιμές σε σχέση με τις κρατούσες», ανέφερε ο κ. Νίκας ο οποίος επεσήμανε πως ο δήμος στηρίζει αυτή την προσπάθεια με πράξεις, διαθέτοντας δωρεάν στο Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας γραφεία στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και με βούληση υποστήριξης σε οτιδήποτε του ζητηθεί.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 6983 749267 και 27230 28353

100 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply