ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη και Παρασκευή οι κρίσιμες διασκέψεις στο ΣτΕ για τις άδειες

0

 

 


 

 

 

Δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις, πιθανώς προάγγελος και απόφασης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, θα πραγματοποιηθούν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας, αύριο Τετάρτη και την Παρασκευή, προκειμένου το Ανώτατο Δικαστήριο να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά. Τις διασκέψεις συγκάλεσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου, μετά τη ματαίωσή της με δική του πρωτοβουλία λόγω “κλίματος” όπως ο ίδιος είχε ανακοινώσει της πρώτης διάσκεψης στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η σύγκληση της διάσκεψης για δύο συνεχόμενες ημέρες εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε απόφαση για το πολυσυζητημένο θέμα του διαγωνισμού για τις άδειες μετά και την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η ματαίωση της Ολομέλειας και όσα ακολούθησαν με τη σκληρή κριτική που άσκησαν δύο αντιπρόεδροι του ΣτΕ (Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και Χρήστος Ράμμος) για τους χειρισμούς του Προέδρου του Δικαστηρίου αλλά και της Ενώσεώς τους που με ανακοίνωσή της υποστήριξε τις προεδρικές ενέργειες.

Τώρα, στις εν λόγω δυο διασκέψεις θα συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου Νικολάου Σακελλαρίου, θα συμμετέχουν 3 αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και 3 πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου). Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας Γιώργος Παπαγεωργίου. Οι  προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών έχουν συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.

Παναγιώτης Στάθης

70 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply