ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλλος ένας χειμώνας χωρίς Φιλιατρινό φράγμα με τις μελέτες να περιμένουν υλοποίηση!

0

 

 

 


 

34.000 στρέμματα θα αρδεύονται στο κάμπο της Τριφυλίας αν εφαρμοστεί η μελέτη λειτουργίας αρδευτικών δικτύων στην υδάτινη λεκάνη του Φιλιατρινού φράγματος όταν ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο. Δικαιολογημένα θεωρείται ως ο μεγαλύτερος υποδοχέας συλλογής βρόχινων υδάτων που μπορεί να αποτελέσει πεδίο ανάπτυξης για το μέλλον.

Σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως το έργο παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο 85% περίπου της υλοποίησής του καθώς υπάρχουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και αργοπορία στη πληρωμή των τεχνικών δελτίων που εκτελέστηκαν. Επομένως αν όλα πάνε καλά αναμένεται να εγκαινιαστεί το 2017 όπου πολλοί θα σπεύσουν να κόψουν κορδέλες. 

Ωστόσο το σημαντικό σύμφωνα με τα όσα έχουν εκφράσει οι αρμόδιοι φορείς όπως η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας στην ραδιοφωνική του εκπομπή, καθώς και οι Αγροτικοί Σύλλογοι είναι τα αρμόδια υπουργεία να αναζητήσουν χρηματοδοτικά εργαλεία για τα δίκτυα άρδευσης.  Η μελέτη του έργου βρίσκεται στα συρτάρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς το αρμόδιο όργανο είναι υπεύθυνο για την παραλαβή του Φιλιατρινού φράγματος, που ανέρχεται στα 6,8 εκατ. ευρώ. Αν δεν υλοποιηθεί το συμπληρωματικό έργο ο ταμιευτήρας του φράγματος δεν θα αξιοποιηθεί στο έπακρο, ενώ εκκρεμότητες υπάρχουν ακόμα για το δρόμο πρόσβασης στις εγκαταστάσεις για τις οποίες αρκετοί ιδιοκτήτες καλλιεργειών έχουν προσφέρει εκτάσεις ώστε να συνεχιστεί το εγχείρημα. Να δούμε τώρα αν όντως το υπουργείο έχει σχεδιασμό για το μέλλον ή απλά θα γίνεται μόνο πολιτική κατανάλωση του θέματος! Αλλωστε τρεις κυβερνήσεις πέρασαν αλλά ακόμα δεν έχει παραδοθεί… και περιμένουν όλοι το πότε!

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply