ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μια βραδιά διασκέδασης και ένα συνέδριο εν όψει

0

 

 

 

 


 

επισημανσεις

 

PANTESΤου Θανάση  Παντέ 

«ΠΑΤΙΡΝΤΙ κανονικό διαμείφθηκε στην Ηρώδου Αττικού το βράδυ της Πέμπτης. Ο Θε…Αλέξης -έπειτα από την επιτυχή διαπραγμάτευση με το ιερατείο, το προσωνύμιο κολλάει γάντι- κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές να χαλαρώσουν με ένα ποτό. Εδώ που τα λέμε, το είχαν ανάγκη.

ΟΤΑΝ σηκώνεις διαρκώς τα χέρια στην ανάταση και ψηφίζεις δακρυσμένος κόντρα μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, χρειάζεται, βρε αδελφέ, να ριλαξάρεις κομμάτι, να τσουγκρίσεις το ποτήρι σου, να ‘ρθουν οι αρθρώσεις στη θέση τους.

ΑΝ αποζημιώνεσαι, μάλιστα, με κάμποσα χιλιάρικα για τόσο επίμοχθη εργασία, κουλάρεις με την πρώτη γουλιά. Δεν θα μπορούσα να είμαι απών, ασφαλώς, από παρόμοιο ραβαΐσι· Μετέωρος στο Μέγαρο Μαξίμου καθόσον.

ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ σε ψηλό κλαρί ευκαλύπτου του Εθνικού Κήπου, παρατηρούσα με κιάλι τα τεκταινόμενα ενδελεχώς, ενώ φίλος εικονολήπτης έκρυψε μαγνητοφωνάκι στις φυλλωσιές παραπλήσιου δέντρου για να μη λείψει ούτε ο φυσικός ήχος.

ΑΣΧΗΜΗ εντύπωση μου προκάλεσε το ότι η πλειονότης των προσκεκλημένων έφταναν στο ραντεβού μ’ άδεια χέρια.

ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ πράματα, πα’ να πει. Μόνο κάνα δυο βουλεύτριες κρατούσαν τσάντες με κρασιά απ’ τις περιφέρειές τους κι άντρας συνάδελφός τους σακούλα γνωστής φίρμας. Το συμπόσιο πλήρωσαν ως συνήθως τα συνήθη υποζύγια.

ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ όροφο του κτιρίου, την ταράτσα στην οποία η Παγώνα Ζωιτάκη ζήτησε να κατασκευαστεί κοτέτσι, αλλά ο σύζυγος αντιβασιλεύς ύψωσε τελικά πανωσήκωμα, είχαν στρωθεί επιμήκη τραπέζια με μπόμπες -όχι ποτά, προς Θεού- καναπεδάκια, προπομποί του νέου τοπίου της τηλοψίας και λοιπά τερψιλαρύγγια.

Η ΒΕΡΑΝΤΑ άνοιξε για τους καπνιστές, που την τίμησαν πίνοντας ουίσκι και σκληρά, λευκά αλκοολούχα.

ΤΟ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΟ μαραφέτι κατέγραφε τα πάντα. Την ατάκα πολλών βουλευτών ότι «οι πολίτες είναι πρόθυμοι να υπομείνουν τις θυσίες, εάν τους δοθεί με ειλικρίνεια προοπτική» δεν την πιάνουν τα κασετόφωνα, καθότι σατανική.

ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ έσωσαν οι προερχόμενοι από τους ΑΝ.ΕΛΛ. Ο Κώστας Ζουράρις κάθισε στο πιάνο και η Ελενα Κουντουρά κινήθηκε με μπρίο προς την ουρά του μαζί με τον Τέρενς Κουίκ. Ακουσα όμως να λέει γελώντας στον Σαλονικιό ο Θε…Αλέξης: «Η τελευταία φορά που έπαιξε πιάνο εδώ κάποιος ήταν ο Βαρουφάκης, κανόνισε».

ΛΕΣ και το ‘ξερε. Εκείνος προτίμησε άσμα που πρωτοπαίχτηκε στο φεστιβάλ της πόλης του, τραγουδισμένο από την Αλέκα Κανελλίδου, με κάπως παραλλαγμένους στίχους».

***

ΑΠΟ τον Δημήτρη Νανούρη το κείμενο που προηγήθηκε.

ΑΣΕ με να φύγω, είναι ο τίτλος του τραγουδιού  που η βραχνή φωνή της Κανελλίδου είχε τραγουδήσει για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και είχε συγκινήσει αλλά η παραλλαγή του στους στίχους ελάχιστο ουσιαστικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν.

ΤΑ ΟΣΑ στο άρθρο του Νανούρη αναφέρονται, είχαν διαδραματιστεί την περασμένη Πέμπτη και η εβδομάδα που μεσολάβησε μέχρι τη σημερινή Πέμπτη ήταν γεμάτη γεγονότα, από τα οποία η κυβέρνηση βρέθηκε μεν λαβωμένη αλλά όχι ανεπανόρθωτα και σίγουρα όρθια όσο χρειάζεται ο κύριος κορμός της, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πραγματοποιήσει το συνέδριό του.

ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ τετραήμερης διάρκειας στο οποίο πάντως δεν προβλέπονται συγκλονιστικές αλλαγές, εκτός βέβαια κοσμογονικού γεγονότος.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ πάντως «που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ», δεν προβλέπεται να απαντηθεί στο συνέδριο, ούτε καν στο επόμενο διάστημα.

ΜΠΟΡΕΙ να αναζητούνται απαντήσεις, αλλά ακόμα κυριαρχεί η ανεπάρκεια όσων κάνουν ερωτήσεις κι αυτό βέβαια δεν είναι και το πλέον ευχάριστο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οσονούπω κι από τους φίλους Μεσσήνιους Συριζαίους που θα δώσουν το παρόν στο συνέδριο.

 

Leave a Reply