ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια

0

 

 

 

 


 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

“Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια”

Ενημερωτική Εκδήλωση για τους Δημότες με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» πραγματοποιείται στην Τρίπολη, τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016, ώρα 6 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του «Αποστολοπούλειου» Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης, (Εθνικής Αντιστάσεως και Παπαρηγοπούλου).

Η εκδήλωση υλοποιείται από το Δήμο Τρίπολης και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών και των Εμβολίων, που διοργανώνουν από κοινού το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στόχος της εκστρατείας ενημέρωσης είναι να γίνει κατανοητό από όλους τους δημότες:

  • Πώς μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης των αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό και πότε όχι,
  • Ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση των αντιβιοτικών,
  • Πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών στους ενήλικες ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό.

Το θέμα θα αναπτύξει η Κυριακή Κανελλακοπούλου, καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Leave a Reply