Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στο κέντρο της Αθήνας

 

 

 

 


Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά στο κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα την καταστροφή του βιβλοπωλείου “Ελεύθερη Σκέψη”

Αγνωστος είχε τηλεφωνήσει λίγο πριν σε ιστοσελίδα και είχε πει ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στην οδό Ιπποκράτους 112 και θα εκρήγνυτο σε 30 λεπτά.

Στην οδό Ιπποκράτους 112, εδρεύει το βιβλιοπωλείο “Ελεύθερη Σκέψη”. 

Άνδρας αγνώστων στοιχείων, μιλώντας ελληνικά, τηλεφώνησε στις 22:22 το βράδυ στα γραφεία της «Εφημερίδας των Συντακτών», υποστηρίζοντας ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμό, ο οποίος θα εκραγεί σε 25 λεπτά.
 
«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο.
 
Αυτή την ώρα η Ιπποκράτους παραμένει κλειστή, όπως και οι κάθετοι δρόμοι. Οι περισσότερες τζαμαρίες σπιτιών και καταστημάτων στην οδό Ιπποκράτους καταστράφηκαν.
 
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο είχε γίνει στόχος αγνώστων και το καλοκαίρι του 2008: τότε είχε γίνει εμπρηστική επίθεση με μολότoφ, από περίπου 15 κουκουλοφόρους, οι οποίοι στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με τα πόδια στα στενά των Εξαρχείων. Οι δράστες παρέμειναν ασύλληπτοι.
pronews.gr

177 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply