ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έτοιμο σε ενάμισι μήνα το μεγάλο έργο ενοποίησης των τριών αιθρίων που θα βελτιώσει τη λειτουργικότητα της Αγοράς

0

 

 

 


Η Κ.Α. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ

Ρεπορτάζ: Γεωργία

Αναγνωστοπούλου

ΡΙΖΙΚΑ αλλάζει όψη η Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας στην οποία μέσα στον επόμενο ενάμισι μήνα θα είναι έτοιμος ο μεγάλος στεγασμένος χώρος, που θα προκύψει από την ενοποίηση των τριών αιθρίων με στόχο να φιλοξενηθούν μελλοντικά όλοι οι παραγωγοί για να απελευθερωθεί ο διάδρομος και να γίνει πιο λειτουργική για το κοινό. 

Το έργο, όπως ανέφερε μιλώντας στη «Φ» ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος, υλοποιείται με ιδίους πόρους και ανέρχεται σε 16.000 ευρώ, ενώ από χρήματα επίσης της Κεντρικής Αγοράς, έχει ήδη υλοποιηθεί ένα έργο 5.000 ευρώ που αφορούσε σε σπασίματα και καθαιρέσεις. «Θα έχουμε ενοποίηση των τριών αιθρίων από Νότο προς Βορρά στην Κεντρική Αγορά», δήλωσε ο κ. Αδαμόπουλος εξηγώντας λεπτομερώς τον σχεδιασμό. «Πρόκειται για το αίθριο όπου βρίσκεται «η καντοίνα», το δεύτερο αίθριο που δεν το ξέρει σχεδόν κανένας, ένας μεγάλος στεγασμένος χώρος που είναι 1 στρέμμα, ο οποίος παραμένει ανεκμετάλλευτος και το αίθριο των βιολογικών προϊόντων. Σ’ αυτόν τον χώρο, ο οποίος θα έχει πλάτος περίπου όσο τρία μαγαζιά σε άνοιγμα, θα γίνει μια μεγάλη ράμπα από την κάτω μεριά, έτσι ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν καροτσάκια και μέσα θα μπουν παραγωγοί καινούριοι ή εφόσον το καταφέρουμε, γιατί σ’ αυτήν την κατεύθυνση κινείται η μεγάλη μας προσπάθεια, θα στεγαστούν όλοι οι παραγωγοί της δημοτικής Κεντρικής Αγοράς που βρίσκονται τώρα στον διάδρομο» ανέφερε ο πρόεδρος της Αγοράς Γιάννης Αδαμόπουλος.
Απώτερος σκοπός, είναι μαζί με τη λειτουργία και νέων καταστημάτων, η Αγορά να γίνει πιο ελκυστική στο κοινό της πόλης και όχι μόνο. «Αυτό το οποίο επιδιώκουμε, είναι η δημοτική Λαϊκή Αγορά, η οποία λειτουργεί στον διάδρομο αυτή τη στιγμή, να φιλοξενηθεί στο νέο, μεγάλο, στεγασμένο αίθριο και ο διάδρομος να αποκτήσει την χρήση που του πρέπει» ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος, οποίος αναφέρθηκε και στο λειτουργικό της επιχειρούμενης προσπάθειας. «Επειδή η αγορά είναι ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ, πρέπει να έχει ένα διάδρομο ώστε μα μπουν καροτσάκια και όλα όσα χρειάζεται ένας σύγχρονος άνθρωπος για να ψωνίσει και να φύγει εύκολα με το αυτοκίνητό του. Επίσης, σημαντικό είναι το γεγονός ότι όλοι θα βρίσκονται σε έναν ενιαίο, σύγχρονο στεγασμένο χώρο, όπου δεν θα υπάρχουν προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες και κυρίως τη βροχής, ψωνίζοντας πιο εύκολα» δήλωσε ο κ. Αδαμόπουλος. Αξίζει εν κατακλείδι να σημειωθεί, πως σε εξέλιξη βρίσκεται ένα έργο που γίνεται με τη ΔΕΗ, καθώς το οίκημα είναι πάρα πολύ παλιό και επιβαλλόταν να μπουν εξασφαλιστούν με αυτό, δικλίδες ασφαλείας, ώστε να γίνει ασφαλέστερη η χρήση και η πρόσβαση στην Αγορά.

 

Leave a Reply