Πλειστηριασμοί, Γαϊτανάρος, Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΖΑ.

 

 

 


επισημανσεις

PANTESτου Θανάση  Παντέ

ΚΑΤΑΜΕΣΙΣ του Οκτωβρίου τρέχουν τα γεγονότα και εναντιώνονται στην αδιαφορία μας. 

ΟΣΟ κι αν αδιαφορούμε πάντως δεν θα τα αποφύγουμε αφού συνεχώς μπροστά μας βρίσκονται και ενοχλούν με την παρουσία τους. 

ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ είναι από τα ζητήματα για τα οποία δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αδιαφορήσουμε ως πολίτες ακόμα και αν δεν μας αφορούν άμεσα. 

ΚΑΛΑ θα κάνουν να προσέξουν οι κυβερνώντες πως θα διαχειριστούν το φλέγον ζήτημα των πλειστηριασμών, γιατί ενδέχεται να τους στερήσει τελικά την εξουσία. 

ΑΝ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έπεσε εν πολλοίς λόγω ΕΝΦΙΑ, το δίδυμο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν αποκλείεται να γκρεμιστεί από την εξουσία λόγω πλειστηριασμών, που βέβαια είναι ακόμα πιο σοβαρό ζήτημα όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό. 

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ πάντως που έχουν προκύψει και σε πολλές περιπτώσεις βίαιες, δεν είναι τυχαίες και όσοι δεν το καταλαβαίνουν κακό του κεφαλιού τους. 

***

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ για άλλη μια φορά ο αειθαλής Λυκούργος Γαϊτανάρος και ήταν πρωταγωνιστής σε εκδήλωση που αφορούσε τους Απριλιανούς. 

ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ του υπέργηρου πραξικοπηματία Στυλιανού Παττακού όχι μόνο εκφώνησε τον επικήδειο αλλά καταχειροκροτήθηκε κιόλας! 

ΟΣΟ για την απάντησή του στα δημοσιεύματα περί συντάξεως του Παττακού, η απάντηση του στο χθεσινό φύλλο της «ΦΩΝΗΣ» (σελίς 3), σκέτη απόλαυση.

ΑΦ’ ΕΝΟΣ διαψεύδει τα περί συντάξεως αφ’ ετέρου δηλώνει πως χάρη σε ενέργειες του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου οι Απριλιανοί αποφυλακίστηκαν λόγω ανήκεστου βλάβης. 

ΓΙΑ την ιστορία πάντως να θυμίσουμε πως ο Παττακός βγήκε από τη φυλακή λόγω ανήκεστου βλάβης πολύ πριν την οποιαδήποτε παρέμβαση Χριστόδουλου και μάλιστα τότε που είχε βγει, αρχές δεκαετίας του ’90, είχε κάνει τη δήλωση πως βγήκε για να δει τα εγγονάκια του να μεγαλώνουν. Άποψη σεβαστή βεβαίως. 

ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ του Παττακού κλείνει και ο κύκλος των αρχιπραξικοπηματιών της Απριλιανής εποχής. 

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ όμως σε αυτήν, με αφορμή και τα 50χρονά της τον επόμενο Απρίλιο, για να θυμίσουμε πως η δικτατορία δεν προέκυψε από παρθενογένεση και πολλά «τερατάκια» της πλάι στα «τέρατα», είχαν μεσσηνιακή προέλευση και έδρασαν ως κοινοί καιροσκόποι. 

***

ΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε όσο καλά αναμενόταν και με τον Τσίπρα να απαντάει σε όλους και σε όλα χωρίς διακοπές βεβαίως και για μια ολόκληρη ώρα όρθιος προς καθήμενος. 

ΑΝ ΕΠΕΙΣΕ βέβαια είναι άλλο ζήτημα, αλλά αυτό είναι το λιγότερο μπροστά στις αλλεπάλληλες διαψεύσεις που αναγκάστηκε να κάνει σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας (βιβλίο Ολάντ, τηλεφώνημα Κλίντον, δήλωση Πούτιν). 

ΠΑΡ’ ΟΛ’ ΑΥΤΑ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβερνητικά υπολογίσιμη δύναμη, ελλείψει αντίπαλου δέους που αναζητά πειστικό αντιπολιτευτικό λόγο και δεν βρίσκει. 

***

ΓΙΑ την πολιτική κόντρα με φόντο τις ζημιές από την κακοκαιρία στην Καλαμάτα, τα διαβάσατε χθες στο ρεπορτάζ της Αναγνωστοπούλου. 

ΔΕΝ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ωστόσο γι’ αυτή την εξέλιξη και για την «ανικανότητα» των μετεχόντων στις δημοτικές παρατάξεις να κάνει διάλογο ουσίας.

ΟΜΩΣ το ερώτημα: γιατί τα χρήματα των ζημιών του 2013 δεν ήρθαν ακόμη, χρειάζεται ασφαλώς απάντηση. 

***

ΑΝ.ΖΑ. έτοιμοι για ένα ακόμα Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, το 5ο κατά σειρά που θα πραγματοποιηθεί στο Elite City Resort και αυτό από 31 Οκτωβρίου έως και 2 Νοεμβρίου, με συμμετοχή σημαντικών ομιλητών και ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι:

ΚΥΡΙΑΡΧΗ ενότητα θα είναι η εστιατορική εξυπηρέτηση, γνωστή και ως σέρβις, ενώ θα υπάρχουν ασφαλώς και ενότητες ξενοδοχειακού ενδιαφέροντος  ενώ σημαντική θέση θα κατέχει και σ’ αυτό το Σχολείο η γαστρονομία. 

ΟΙ ΑΝ.ΖΑ. παρουσίασαν μάλιστα πριν λίγες μέρες το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και στα πλαίσια της 3ης Συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλμένων Συμβούλων Τουρισμού που έγινε στο Ναύπλιο, προκαλώντας ιδιαίτερα ευνοϊκά σχόλια. 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Τουρισμού Καλαμάτας όπως κατ’ επανάληψη έχουμε πει έχει ήδη ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της Μεσσηνίας αποκτώντας πανελλήνια εμβέλεια.

 

 

72 Συνολικές προβολές, 11 Σήμερα

Leave a Reply