Το ΙΚΑ επιβεβαιώνει τη «Φ» για την έρευνα υπόθεσης διαφθοράς στην Καλαμάτα!

 

 

 


ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ

 

ΣΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ του αποκλειστικού ρεπορτάζ της «Φ» για πιθανό νέο σκάνδαλο στο ΙΚΑ Καλαμάτας, προχώρησε με ανακοίνωσή της η διευθύντρια του ιδρύματος στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα Βαγιούλα Αγαδάκου. Η κα. Αγαδάκου παραδέχεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα στην οποία αναφερόταν το χθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Φ». Στην ανακοίνωση της διευθύντριας τους περιφερειακού υποκαταστήματος της Καλαμάτας, αναφέρονται τα εξής:

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 «Πραγματοποιείται έλεγχος στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καλαμάτας για θέματα που άπτονται παροχών, με αφορμή υποψίες για κακώς κείμενα που έπεσαν την αντίληψη της Διεύθυνσης και των υπαλλήλων του Υποκαταστήματος και όχι κατόπιν καταγγελιών, όπως ανυπόστατα αναφέρεται στο δημοσίευμα. Η πράξη έχει γίνει αποδεκτή από την ήδη σε αργία υπάλληλο και το θέμα έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η Διεύθυνση και το προσωπικό ου Υποκαταστήματος Καλαμάτας, θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς και περαιτέρω συστηματικούς ελέγχους. Στόχος μας είναι η καταπολέμηση των όποιων περιστατικών διαφθοράς και η διασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Η «Φ» παραθέτει το χθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε στη σελίδα 10 με τίτλο:

«Νέο σκάνδαλο στο ΙΚΑ Καλαμάτας: “Ξέφραγο αμπέλι” το δημόσιο με… ανεξέλεγκτους υπαλλήλους να κλέβουν επί χρόνια το κράτος!

 

ΑΜΕΤΡΗΤΑ ερωτήματα εγείρουν οι υποθέσεις απάτης που βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις που κατέχουν σε οργανισμούς, ιδρύματα και φορείς, προβαίνουν σε σειρά παράνομων πράξεων προς ίδιον όφελος.  

Μετά την υπόθεση της υπεξαίρεσης περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ από τον ταμία του νοσοκομείου Καλαμάτας, ο οποίος και προφυλακίστηκε και την υπόθεση με την πρώην προϊσταμένη του τμήματος Οικοδομών του ΙΚΑ Καλαμάτας, η οποία κρίθηκε ένοχη για πλαστογραφία, απιστία σχετική με την υπηρεσία και απάτη κατ’ εξακολούθησιν, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, επειδή παράτυπα να κολλούσε ένσημα στα παιδιά της κι άλλη μια υπόθεση φέρεται να απασχολεί το εν λόγω ίδρυμα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Φ» σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για υπόθεση πιθανών πλαστών παροχών στο συγκεκριμένο τμήμα. Τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενεργείται, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως επιτέλους και οι απαντήσεις της οργανωμένης πολιτείας για τα περιστατικά αυτά. Κυρίαρχα, προβληματισμό προκαλεί όχι μόνο το γεγονός των υπεξαιρέσεων, αλλά και το ποιός, αν και γιατί δεν… ελέγχει τους δημόσιους αυτούς οργανισμούς προκειμένου να αλλοιώνουν εν τη γενέσει τους, αντίστοιχα περιστατικά!

Στο τελευταίο που απασχόλησε την τοπική κοινωνία της Καλαμάς, η πρώην προϊσταμένη του τμήματος Οικοδομών του ΙΚΑ, έκανε λόγο στην απολογία της για πλεκτάνη που στήθηκε σε βάρος, χωρίς ωστόσο να πείσει την έδρα κι έτσι το δικαστήριο της επέβαλε συνολικά ποινή 2 ετών με 3ετή αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 1 χρόνο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση που θα τηρήσει σε σύλλογο που εκπροσωπεί, καθώς τα μέλη του, φέρονται να ζητούν την απομάκρυνσή της, αφού δεν έχει παραιτηθεί».

Το νέο στοιχείο που προκύπτει από  την απάντηση του ΙΚΑ Καλαμάτας  είναι ότι υπάρχει παραδοχή από την σε αργία τεθείσα υπάλληλο, καθώς και ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε από «υποψίες» της διεύθυνσης και υπαλλήλων και όχι από καταγγελίες, όπως αναφέρθηκε σε υπότιτλο του πρωτοσέλιδου τίτλου της χθεσινής «Φ». Η ουσία όμως είναι το περιεχόμενο της έρευνας και τα αποτελέσματα των ελέγχων για την υπόθεση διαφθοράς που έχει προκύψει σε βάρος του ΙΚΑ Καλαμάτας.

244 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply