ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλέξης-Κυριάκος ως παιδιά, κ.ά.

0

 

 

 


επισημανσεις

 

PANTESΤου Θανάση  Παντέ

Ο ΕΝΑΣ παιδί των καταλήψεων και ο άλλος παιδί της Ζίμενς και της διαπλοκής. 

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση, παιδιά και οι δυο, πριν τα πενήντα τους, που διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους να κυβερνήσουν τη χώρα που πορεύεται εν μέσω συμπληγάδων. 

Ο ΕΝΑΣ βρίσκεται ήδη στο σαπιοκάραβο της εξουσίας και ο άλλος φιλοδοξεί να τον διαδεχθεί σύντομα. 

ΚΑΙ ο ένας και ο άλλος θέλουν να είναι καπετάνιοι, αδιαφορώντας ποιοι θα είναι μούτσοι τους. 

ΚΑΙ ΓΙΑ τους δύο χρειάζονται ικανοί λοστρόμοι, που όμως δεν φαίνεται να υπάρχουν προς το παρόν τουλάχιστον. 

Ο ΕΝΑΣ και ο άλλος,  ο Αλέξης και ο Κυριάκος,  που για μια ακόμα φορά μιλώντας στη Βουλή φρόντισαν να δείξουν τον χειρότερο εαυτό τους, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι δεν έχουν καλύτερο. 

ΔΕΝ ήταν δύσκολο άλλωστε να μας πείσουν, έτσι αδιάφορα όπως και οι δύο αντιμετωπίζονται απ’ όσους ακόμα επιμένουν να σκέφτονται και να μη στέκονται στα εν Κοινοβουλίω παιδιαρίσματα και των δύο. 

***

ΟΛΑ ή τίποτα, λέγεται πως θα είναι το νέο πολιτικό αφήγημα της κυβέρνησης καθώς πιέζεται πλέον ασφυκτικά από τη σκληρή πραγματικότητα και βέβαια την δημοσκοπική καθίζηση που υφίσταται καθώς φαίνεται ξεκάθαρα πλέον πως παγιώνεται η διαφορά υπέρ της ΝΔ που ήδη πανηγυρίζει απροκάλυπτα, ξεχνώντας τα δικά της χάλια. 

ΝΕΟ αφήγημα αλλά και νέοι αφηγητές; 

ΕΙΝΑΙ βέβαια ένα ερώτημα που δεν μπορεί να περάσει στο ντούκου, δε νομίζετε; 

ΑΣ ΜΗΝ μπλέξουμε στα ερωτήματα όμως γιατί δεν πρόκειται να καταλήξουμε πουθενά. 

ΠΡΟΣ το παρόν επίκειται «δομικός ανασχηματισμός» και ετοιμάζονται κουστούμια και φορέματα όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά το πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός θα το αποφασίσει ο Τσίπρας βέβαια, οι άλλοι απλώς περιμένουν. 

***

ΚΙ ΕΝΩ κάποιοι περιμένουν, ο Μητσοτάκης που έχει γίνει πλέον πολύ βιαστικός και βιάζεται να μπει στα βάσανα του κυβερνήτη, πήγε στην Αμερική και ευθαρσώς ανακοίνωσε πως «ερχόμαστε στην εξουσία». 

ΑΝ ΑΥΤΗ η ανακοίνωση ακούστηκε ως… «απειλή» στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, θα σας γελάσω και δεν είναι στις προθέσεις μου. Σημασία έχει ότι ο Κυριακός, ο Κούλης, ο Μητσοτάκης πήγε στην Αμερική για να… «αποδομήσει» τον Τσίπρα και θεωρήθηκε ότι εν μέρει το πέτυχε! 

ΤΙ  ΠΕΤΥΧΕ βέβαια θα το δούμε το επόμενο διάστημα, γιατί προς το παρόν το μόνο που συνεχώς βλέπουμε είναι τους ευσεβείς πόθους των γαλάζιων να γίνουν κυβέρνηση στη θέση των ροζ, έχοντας ξεχάσει προφανώς πως τα έκαναν, τον καιρό που κυβερνούσαν μόλις δύο χρόνια πριν. 

ΑΛΛΑ έτσι δυστυχώς συμβαίνει συνήθως, κάποιοι φροντίζουν να ξεχνούν και κάποιοι άλλοι απλώς θυμούνται επιλεκτικά κατά πως τους συμφέρει.

ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί οι «κάποιοι» δε χρειάζεται να τους ονοματίσουμε βεβαίως άλλωστε διαφέρουν κάθε φορά και σε κάθε περίσταση. 

ΑΣ ΜΗΝ τους δίνουμε λοιπόν μια σοβαρότητα που άλλωστε δεν μπορεί να καλύψει ούτε στο ελάχιστο τη σοβαροφανή και την πληκτική εικόνα τους. 

***

ΜΕΣΟΥΝΤΟΣ του Οκτωβρίου, η καλοκαιρία που συνεχίζεται θυμίζει καλοκαιράκι στις πιο γλυκές στιγμές του. 

ΕΞΑΙΣΙΕΣ μέρες ηλιόλουστες που φορτίζουν με αισιοδοξία τη διάθεση και απαλύνουν τη μουντάδα της βλοσυρής πραγματικότητας. 

ΔΕΝ χρειάζεται να αφηνόμαστε στη μεμψιμοιρία και τη μιζέρια των καιρών που γύρω μας απλώνουν με ιστούς αράχνης το πέπλο τους.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να βρίσκουμε συνεχώς τρόπους να αντιστεκόμαστε δημιουργικά σε όλα αυτά που μας κάνουν τη ζωή μας δύσκολη και σε κάποιες περιπτώσεις ανυπόφορη. 

***

«ΜΠΟΥΚΑΔΟΥΡΑ» βράδυ Σαββάτου και μια ακόμα εξαιρετική εκδήλωση, αυτή τη φορά με θέμα τη διδασκαλία των θρησκευτικών στο σχολείο, θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο τον τελευταίο καιρό ύστερα μάλιστα και από τις επικείμενες αλλαγές των θρησκευτικών βιβλίων που προκάλεσαν τη σύγκρουση για λίγο, Εκκλησίας -Κράτους. 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ οι ομιλητές Μάριος Αθανασόπουλος, Ιωάννης Μπουγάς και πρωτίστως ο καθηγητής της Φιλοσοφίας της θρησκείας Μάριος Μπέγζος, που ανέπτυξε σε βάθος το θέμα του, χωρίς ωραιοποιήσεις και στρογγυλλεύσεις, εμβαθύνοντας στην ουσία των θρησκευτικών αλλά πρωτίστως της Παιδείας. 

 

 

 

Leave a Reply