ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκλογές με… κουβαλητούς ψηφοφόρους στο Σύλλογο Αυλωνιτών Τριφυλίας!

0

 

 

 

 


 

ΕΝΩ ΤΟ Δ.Σ. ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

 

 

«Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του ιστορικού μας Συλλόγου είναι οριακή. Η απαξίωση που έχει υποστεί με το πέρασμα των ετών, έχει φτάσει σε σημείο συζήτησης ακόμη και για τη συνέχεια της ύπαρξης και λειτουργίας του. Αν όντως ενδιαφέρεστε και θέλετε να συμμετέχετε ΕΝΕΡΓΑ στο Σύλλογο που φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής, είναι ξεκάθαρα στο χέρι σας! Ας αφήσουμε λοιπόν τις όποιες διχόνοιες δημιουργούν αποστάσεις ανάμεσα μας κι ας δείξουμε με την ΠΑΡΟΥΣΙΑ και το ΟΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ μας τη στήριξη στο Σύλλογο και εν προκειμένω στο χωριό, που τόσο πολύ μας έχει ανάγκη».

Ενδιαφέρουσα θα ήταν η παραπάνω αναφορά στην πρόσκληση του Συλλόγου Αυλωνιτών Τριφυλίας για την Ετήσια Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες, αν ήταν αληθινή!  Δεν είναι όμως καθ’ ότι το απερχόμενο Δ.Σ. έκανε ότι μπορούσε, όπως και τα προηγούμενα της τελευταίας εξαετίας, για να διώξουν τους Αυλωνίτες από το Σύλλογο, δημιουργώντας κλίμα τεχνητής πόλωσης και διαχωρισμού τους.  Μοναδικό κριτήριό τους ήταν η ένταση σχέσεων και ο αποκλεισμός όσων είχαν διαφορετική άποψη, ενώ οι εντελώς λάθος επιλογές απαξίωσαν το Σύλλογο και υποβάθμισαν τη λειτουργία του.  Το κλίμα μάλιστα αυτό μετέφεραν και στην Αυλώνα δημιουργώντας διχαστικές σχέσεις σε διάφορα ζητήματα για τη διεκδίκηση των οποίων η μοναδική συνταγή επιτυχίας είναι η ενότητα δράσης και η επιμονή για υλοποίηση των στόχων. 

Αντιλαμβάνονται τώρα ότι με τη διχαστική τους επιλογή δημιούργησαν χαώδεις αποστάσεις μεταξύ των μελών και έμειναν εντελώς μόνοι τους να τροφοδοτούν άγονες αντιπαραθέσεις σε πεδία που θα έπρεπε να υπάρχει συνεργασία για το χωριό «που τόσο πολύ μας έχει ανάγκη» όπως και οι ίδιοι – έστω και υποκριτικά – τώρα παραδέχονται. 

Η «Φ» από αγάπη και ενδιαφέρον για τη γενέτειρα, τόλμησε όλα αυτά τα χρόνια να αντισταθεί στις ισοπεδωτικές επιλογές των Δ.Σ. και είπε αλήθειες, αλλά δυστυχώς στου… κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα! 

Έφθασαν δε μέχρι το έσχατο σημείο ξεπεσμού η πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου να σαμποτάρουν παντοιοτρόπως πολιτιστική εκδήλωση το καλοκαίρι στο χωριό, απλά γιατί οι ίδιοι ποτέ τα τελευταία έξι χρόνια δεν μπορούσα να διοργανώσουν εκδηλώσεις με περιεχόμενο και ουσία, πέρα από κάποια… φαγοπότια με παρεΐστικα κριτήρια και εις υγείαν πάντοτε του Ταμείου του Συλλόγου, το οποίο σιγά -σιγά άδειασαν εντελώς!  Κανένα έργο (εκτός από τη μερική χρηματοδότηση του αυθαίρετου και παράνομου σιντριβανιού,  το οποίο ήδη κατεδαφίστηκε) καμία παρέμβαση ουσίας, καμία εκδήλωση με περιεχόμενο.  Προσφορά στους Αυλωνίτες και την Αυλώνα… υπό το μηδέν!!!  Και ιδού τα αποτελέσματά τους!  Στην περσινή τους προσπάθεια να συγκροτήσουν συνελεύσεις (άκουσον-άκουσον) για να διαγράψουν την Επιτροπή και τα μέλη της, απέτυχαν εντελώς, αφού στην επαναληπτική δεν μπόρεσαν να μαζέψουν ούτε δύο δεκάδες μέλη, παρά την «επιστράτευση» συγγενών και άλλων αφελών!  Έτσι και η απόπειρά τους απέτυχε και έρχονται τώρα πάλι με τη λογική του διχασμού και της τεχνητής πόλωσης, άραγε επιδιώκοντας τι; 

Μήπως για να συζητήσουν… «για τη συνέχεια της ύπαρξης και λειτουργίας του Συλλόγου»;  Βεβαίως, όπως γράψαμε σε πρόσφατες απαντήσεις μας στην «πρόεδρο Δήμητρα» και όχι μόνο, υπάρχει ζήτημα ουσίας στο Σύλλογο Αυλωνιτών!  Όμως αποκλειστικά υπεύθυνοι για την κατάντια του Συλλόγου είναι αυτοί που δημιούργησαν τα προβλήματα με τις άστοχες και διχαστικές επιλογές, την αλαζονική συμπεριφορά και διαχωρισμό των Αυλωνιτών σε «δικούς τους» και στους «άλλους»! 

Ο μόνος τρόπος τώρα είναι η ανάληψη της ευθύνης τους και η παραίτησή τους, ώστε ο Σύλλογος ανεπηρέαστα να ξαναρχίσετε από την αρχή δημοκρατικά και συμμετοχικά, ως Σύλλογος και όχι ως «γιάφκα» προσωπικών ευτελών και ιδιοτελών μικροσυμφερόντων, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Αυλώνα, όπως τον κατάντησαν. 

Όσο για την καταληκτική παράγραφο της πρόσκλησης προς τα μέλη, ότι δηλαδή:  «Αποτελεί σταθερό μας στόχο να ζωντανέψουμε μια κουλτούρα μαζικών γενικών συνελεύσεων στις οποίες, όλοι όσοι αγαπούν το χωριό μας και νοιάζονται γι’ αυτό, θα συμμετέχουν και θα συναποφασίζουν για το μέλλον του», αποτελεί το αποκορύφωμα της υποκρισίας των απερχομένων και μια ύστατη προσπάθεια, μέσω παραπληροφόρησης να παρατείνουν τη σύγχυση, ενδεχομένως και με ανανέωση της θητείας τους μέσα από… οριακές συνελεύσεις!  Αυτό ακόμη και αν επιτευχθεί δεν ανατρέπει την «οριακή κατάσταση του ιστορικού μας Συλλόγου», όπως και οι ίδιοι παραδέχονται!  Απλά να αποτελειώσουν ότι ακόμα δεν μπόρεσαν  να διαλύσουν είναι ικανοί όλοι αυτοί που διαχειρίστηκαν τις τύχες του Συλλόγου τα τελευταία έξι χρόνια.  Οπότε η μόνη τους προσφορά θα είναι η αθόρυβη αποχώρησή τους, έστω και την τελευταία στιγμή ώστε να επανέλθει το κλίμα ενότητας, ομοψυχίας και συνεργασίας όλων των Αυλωνιτών, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς!  Για συμμετοχή και συναπόφαση τολμούν να μιλάνε αυτοί που κατάντησαν τον Σύλλογο μια κλειστή «γιάφκα» όπου 5-10 εδώ και 3 θητείες διέλυσαν κυριολεκτικά έναν ιστορικό και πρωτοποριακό Σύλλογο με σημαντικό έργο αναβάθμισης του χωριού και των Αυλωνιτών. 

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

 

Υ.Γ.: Μάλλον όμως και γι’ αυτή την αθόρυβη αποχώρηση δεν φαίνεται να συμφωνούν όλοι στο «παρεΐστικο συμβούλιο των συνιστωσών».  Έτσι η «κυρίαρχη» άποψη της «Προέδρου Δήμητρας» επιθυμεί, προφανώς, να συνεχίσει στη διοίκηση του Συλλόγου με την ίδια ή άλλη παρέα!  Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι ανακοίνωσε στο F/B ότι δρομολογείται λεωφορείο να μεταφέρει υποψήφια προς εγγραφή μέλη από το χωριό για να ψηφίσουν;  Μιλάμε για παράνοια εντελώς!  Που ακούστηκε να κουβαλάνε ψηφοφόρους με… επιδότηση εισιτηρίου στην Αθήνα για να ψηφίσουν σε Σύλλογο αποδήμων;;;  Αυτό κι αν αποτελεί αναχρονισμό και οπισθοδρόμηση να προσπαθούν να κρατήσουν την «εξουσία» στο Σύλλογο επιστρατεύοντας τις πιο ελεεινές παλαιοκομματικές και πελατειακές μεθόδους, μη διστάζοντας να διχάσουν τους Αυλωνίτες στη λογική… ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!!! 

 

Υ.Γ.1: Η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου, ώρα 12 στα γραφεία του Συλλόγου Πειραιώς 68β, ενώ αν δεν υπάρξει απαρτία η διαδικασία θα επαναληφθεί στις 30 Οκτωβρίου στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα. 

 

Υ.Γ.2: Την ώρα που η εφημερίδα πήγαινε στο τυπογραφείο πληροφορήθηκα ότι εκδηλώθηκε νέα διαδικτυακή «ανταρσία» με στόχο «να πάρουν το σύλλογο», λέει, 5-6 νέοι του χωριού που καλούνται να πάμε με 2-3 αυτοκίνητα και 5-6 μεγάλους, εκτός από το πούλμαν της «προέδρου Δήμητρας», να εγγραφούν μέλη, να εκλεγούν και διοίκηση και να «καπελώσουν» το Σύλλογο!!!

Μιλάμε για το έσχατο όριο γελοιοποίησης με στόχο την πραξικοπηματική χειραγώγηση, τη διάλυση λέω εγώ, του ιστορικού Συλλόγου Αυλωνιτών Τριφυλίας! Πάντως οι όποιοι Αυλωνίτες μετάσχουν στην «εκστρατεία κατάληψης» του Συλλόγου στην Αθήνα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό είναι και αντικαταστατικό και αντιδεοντολογικό, είτε συμμετάσχουν στο «λεωφορείο της Προέδρου», είτε στα αυτοκίνητα που συνιστά ο παραιτημένος γραμματέας! Ας μην μπουν, λοιπόν, σε τέτοιες «περιπέτειες» που μπορεί να τους καταστήσουν μοιραίους για την τύχη του Συλλόγου και ας μην γίνουν υποχείρια της «παρέας» που αφού απαξίωσε το Σύλλογο, τώρα επιχειρεί να εξευτελίσει και τους Αυλωνίτες!

Leave a Reply