ΜΕ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ

 

 

 


Ξεκίνησαν οι εργασίες διάσωσης και αναπαλαίωσης

του σπιτιού του Νικηταρά στη Νέδουσα

 

Αφημένο στην τύχη του κι έτοιμο να καταρρεύσει… Αυτή την εικόνα αντίκριζε κανείς επισκεπτόμενος το σπίτι του ήρωα της επανάστασης 1821, Νικηταρά (Νικήτα Σταματελόπουλου), στη Νέδουσα. Όλα αυτά όμως μέχρι χθες διότι ήδη από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας ξεκίνησαν και επίσημα οι εργασίες διάσωσης και αναπαλαίωσης της οικίας όπου γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους άνδρες της Ελληνικής επανάστασης που βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Καλαμάτας.

Στο ετοιμόρροπο το σπίτι ξεκινούν οι απαραίτητες εργασίες για την διάσωσή του, για τις οποίες αφιλοκερδώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ο Γεώργιος Μπουγάς (αριστερά) μηχανικός προϊστάμενος της Τεχνικής υπηρεσίας της Μητροπόλεως Μεσσηνίας και ο Παναγιώτης Βαρελάς (δεξιά) προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς ως υπεύθυνος διακόσμησης της οικίας. Στο στιγμιότυπο τους δυο άνδρες πλαισιώνει ο πατήρ Βασίλειος Ν. Βεργινάδης, ένας εκ των Νεδουσαίων που με αγάπη και προσωπική προσφορά βοηθά στην αναστήλωση του ιστορικού οικήματος.

Κάλεσμα προς όλους όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν απευθύνει ο Σύλλογος Νεδουσαίων: «Κόντρα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, και στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην Πατρίδα μας, εμείς δε το βάζουμε κάτω, δε τα παρατάμε, και συνεχίζουμε τις εργασίες για την αποκατάσταση της ΟΙΚΙΑΣ ΟΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ.

Καλούμε όλους τους Έλληνες συμπατριώτες μας, ανεξαρτήτου πολιτικής ιδεολογίας και τοποθέτησης, σε οποιοδήποτε μέρος της Γης και αν βρίσκονται να συνδράμουν, ώστε να είναι παρόντες στην προσπάθεια αυτή. Να συνδράμουν με ότι μπορούν από το υστέρημά τους ώστε να πάρει η οικία αυτή τη θέση που τις αξίζει στην Ιστορία. Σας παραθέτουμε τον αρ. λογαριασμού όπου μπορείτε να βοηθήσετε…

Υ.Γ Παρακαλούμε όλους όσους ενισχύσουν οικονομικά, να κρατήσουν την απόδειξη κατάθεσης. Θα δημιουργηθεί ένα βιβλίο εντός της “ΟΙΚΙΑΣ ΝΙΚΗΤΑΡΑ” όπου θα καταγραφούν όλα τα ονόματα όσων ενισχύσουν το εγχείρημα αυτό.»

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:

  • Πατήρ Βασίλειος Ν. Βεργινάδης 6981206150
  • Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Νεδουσαίων Παναγιώτης Μπατσικούρας 6944229927

ΙBAN τραπεζικού λογαριασμού: GR0502607290000890200307330

558 Συνολικές προβολές, 10 Σήμερα

Leave a Reply